Adviezen

Lijst van bovenlichaamsspieren

Lijst van bovenlichaamsspieren


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Het bovenlichaam bestaat uit zeven algemene spiergebieden in de schouders, borst en rug. Elk van deze regio's bevat verschillende spiergroepen die bestaan ​​uit verschillende spierkoppen of delen. De spiergebieden bevatten ook verschillende individuele spieren, die vergelijkbare functies vervullen als de spiergroepen en vaak fungeren als ondersteunende spieren.

Nek en schouders

De nek bestaat voornamelijk uit de sternocleidomastoïde en de spleniusspieren, die respectievelijk de nek buigen en strekken. De schouders bestaan ​​uit vier verschillende spieren, waarvan er twee spiergroepen zijn. De individuele spieren van de schouders zijn de bovenste trapezius en de levator-schouderbladen, die functioneren om de schouderbladen of schouderbladen te verheffen. De spiergroepen omvatten de deltoïden, die bestaan ​​uit een voorste, mediale en achterste kop; en de rotatormanchet, die bestaat uit de subscapularis, supraspinatus, infraspinatus en teres minor. Elk van deze twee spiergroepen heeft verschillende functies. De voorste deltoïde werkt bijvoorbeeld om de schouder te buigen, en de infraspinatus en de teres mineur werken om de arm extern te roteren.

Kist

Het borstgebied omvat twee spiergroepen en één individuele spier. De spiergroepen zijn de pectoralis major, die bestaat uit een claviculaire en een sternale kop, en de serratus anterior, die bestaat uit een superieure en een inferieure kop. De borstspier als geheel werkt om de schouders in horizontale richting te buigen. De serratus anterior werkt om de schouderbladen te ontvoeren of uit te strekken. Wat betreft de individuele spier, de pectoralis minor, deze dient ook om de schouderbladen te ontvoeren.

Buikspieren

De buikspieren bestaan ​​voornamelijk uit de rectus abdominis, een individuele spier, en de schuine spieren, een spiergroep bestaande uit een extern en een intern deel. De rectus abdominis functioneert om de wervelkolom te buigen. De schuine functie dient om de wervelkolom in de laterale richting te buigen.

Arms

De armen bestaan ​​uit twee spiergroepen en twee individuele spieren. De spiergroepen zijn de biceps brachii en triceps brachii, die respectievelijk de elleboog buigen en strekken. De twee afzonderlijke armspieren zijn de brachialis en brachioradialis, die de elleboog buigen. Wat de onderarmen betreft, deze bestaan ​​voornamelijk uit de polsflexoren en de polsextensoren. De polsflexoren bestaan ​​uit zes spieren die de pols buigen. De pols extensoren bestaan ​​uit acht spieren die de pols verlengen.

Terug

De rug bestaat uit vele spieren die op elkaar liggen. Het diepste deel van de rug bestaat uit de erector spinae, multifidus en quadratus lumborum, die allemaal de wervelkolom zijdelings buigen. De erector spinae en multifidus werken ook om de wervelkolom te verlengen. De andere hoofdspieren van de rug zijn de rhomboïden, middelste trapezius, lagere trapezius, latissimus dorsi en teres major. De rhomboids, middelste trapezius en onderste trapezius werken om de schouderbladen te adducten of in te trekken. De latissimus dorsi en teres major werken beide om de schouders te adduceren.


Bekijk de video: Vis TV tip: lijst van viswateren (Mei 2022).