Adviezen

Hoe uw ellebogen te vergrendelen tijdens deadlifting

Hoe uw ellebogen te vergrendelen tijdens deadlifting


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Hoewel de deadlift een reputatie heeft opgebouwd voor het kwetsen van mensen, is het ook een van de meest effectieve liften voor het opbouwen van spieren en kracht. Volgens Adam Bishop CSCS van Elite Kinetics, oefent de deadlift druk uit op je grip, quads, hamstrings, bilspieren, wervelkolom-erectors en bijna elke spier in de bovenrug en valregio. Een deel van deze techniek is om je ellebogen opgesloten te houden door de lift. Tillen met gebogen armen is gevaarlijk en kan resulteren in een gescheurde biceps-spier door druk op de pezen van je bovenarm.

Stap 1

Plaats de bar met twee 45-pond platen. Als u niet sterk genoeg bent om zoveel gewicht te tillen, plaatst u planken onder de platen om de hoogte van twee 45-pond platen te simuleren, die ongeveer in het midden van het scheenbeen moeten zijn. Deadlifting met de stang op een lagere hoogte is niet aan te raden voor beginners omdat het extra druk op de wervelkolom toevoegt, waardoor het risico wordt vergroot dat u uw onderrug bezeert. Zorg ervoor dat de vloer waar u van tillen gelijk is, zodat het gewicht niet asymmetrisch landt wanneer u het terug op de vloer plaatst.

Stap 2

Zet jezelf in om met de lift te beginnen. Stronglifts.com stelt voor om de bar te benaderen totdat deze zich over het midden van je voeten bevindt. Kom over de bar en grijp hem zodat je armen loodrecht op de vloer staan. Wissel je grip af zodat de ene hand bovenhands is en de andere onderhands. Buig je knieën zodat je schenen de stang raken en houd je schouderbladen recht boven de stang. Houd je heupen en borst hoog door je rug recht te zetten en te buigen.

Stap 3

Vergrendel je armen en voer de lift uit. Voorafgaand aan de lift moet je zo op je hielen zitten dat je achterover valt als je de balk loslaat. Knijp in uw triceps om uw armen te vergrendelen en rijd door uw hielen, houd uw borst hoog en uw ogen recht vooruit. Probeer de balk zo dicht mogelijk bij uw lichaam te houden. Nadat de stang langs je knieën is gegaan, grijp je je bilspieren en duw je je heupen naar voren totdat je rechtop staat met de stang in je handen. Leun niet achterover met de stang.

Tip

  • Haal diep adem, vul je maag met lucht voordat je naar beneden reikt om de bar te pakken. Houd je adem in tot je bij de top van de lift komt en laat de lucht eruit. Dit geeft je extra invloed op je trekkracht en houdt je kern sterk tijdens de lift.


Bekijk de video: Wilmer Elleboogorthese WEO vergrendelen en ontgrendelen (Mei 2022).