Adviezen

Hoe lang duurt het om een ​​zwarte band te verdienen in Karate?

Hoe lang duurt het om een ​​zwarte band te verdienen in Karate?


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Karate, wat "lege hand" betekent in het Japans, is een synthese van mentale en fysieke technieken met wortels in het Indiase Zen-boeddhisme. Karate ontwikkelde zich in Okinawa, hoewel het sterk werd beïnvloed door Chinese vechtsporttechnieken. Gichin Funakoshi, die karate in het begin van de 20e eeuw introduceerde op het vasteland van Japan, ontwikkelde een rangorde-systeem op basis van het systeem dat in het Japanse Judo werd gebruikt. De zwarte band vertegenwoordigt het hoogste vaardigheidsniveau van karate.

Riemkleuren

Scholen die verschillende variaties van karate onderwijzen, kunnen iets andere bandsystemen gebruiken. De versie van Funakoshi, genaamd Shotokan Karate, bevat 20 niveaus. Er zijn 10 voorlopige niveaus, gevolgd door 10 zwarte gordelniveaus. De voorlopige niveaus - of вukyu” in het Japans - beginnen met twee niveaus van witte gordel, gevolgd door geel, oranje, groen, blauw, paars en vervolgens drie niveaus van bruine gordel. De hogere niveaus - genaamd anЂќDanЂќ - lopen van de eerste graad tot de 10e graad zwarte band.

Advancing

Om een ​​hoger niveau te bereiken, legt een karatestudent een formeel examen af. Het examen varieert afhankelijk van het niveau van de student en de versie van karate die hij oefent. Het examen kan mondelinge en schriftelijke vereisten omvatten, evenals fysieke demonstraties. Met betrekking tot fysieke vaardigheden, moeten studenten over het algemeen het vereiste niveau van vaardigheid in karate basics, vorm en sparringvaardigheid vertonen.

Black Belt-test

Afhankelijk van de school waaraan een student deelneemt, kan het zwarte gordelonderzoek een schriftelijke verklaring bevatten van de martial arts-filosofie en -doelen van de student, een beschrijving van haar prestaties in het verleden en een overzicht van de karatevormen die ze van plan is aan te tonen. De kandidaat moet ook de vereiste vormen en zelfverdedigingstechnieken aantonen.

Black Belt-tijdlijn

Er is geen vast tijdschema voor het bereiken van een zwarte band. De tijd die een succesvolle student nodig heeft om een ​​zwarte band te verdienen, is afhankelijk van het vermogen, de toewijding van de student en de versie van karate die hij beoefent. Het Karate Institute of America vereist bijvoorbeeld dat studenten ten minste drie jaar continu trainen voordat ze het examen van de eerste graad zwarte gordel kunnen afleggen. Studenten moeten ook ten minste 16 jaar oud zijn en moeten sinds hun vorige bruine bandtest in de top drie van vijf toernooien zijn geëindigd. Go-Kan-Ryu karate vereist minimaal 18 weken studie om een ​​oranje band te bereiken, nog eens 38 maanden om een ​​zwarte band-student te worden, plus nog eens 12 maanden om de eerste graad zwarte band-test af te leggen, voor een totaal van bijna vijf jaar. Shotokan-karate vereist doorgaans minimaal 38 maanden om van de witte tot de derde graad bruine band te gaan, plus nog eens zes maanden totdat de student probeert een zwarte band te verdienen.


Bekijk de video: Sollicitatietips - cv maken - Wat zet ik wel en niet op mijn cv? (Mei 2022).