Adviezen

Hoe lang kun je zonder lichaamsbeweging gaan voordat je lichaam spier begint te verliezen?

Hoe lang kun je zonder lichaamsbeweging gaan voordat je lichaam spier begint te verliezen?


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Of het nu gaat om ziekte, verwonding of puur tijdgebrek, wanneer u verschillende trainingssessies mist, kunnen de spieren en kracht waaraan u zo hard hebt gewerkt om te bouwen met elke voorbijgaande dag schijnbaar verzwakken. Ook bekend als de-training, verlies van spier- en cardiovasculaire capaciteit kan variëren op basis van het niveau van conditionering dat u had bereikt. Hoe beter je conditie was voordat je de oefening stopte, hoe langer je spieren meegaan, volgens de American Council on Exercise. Omdat het handhaven van spieren van vitaal belang is voor uw goede gezondheid, moet u altijd contact opnemen met uw arts als u zich zorgen maakt dat u mogelijk niet kunt trainen.

De wetenschap achter spierverlies

Wanneer je gewichten optilt of weerstandstraining uitvoert om spieren op te bouwen, geeft je lichaam speciale enzymen af ​​die de spierontwikkeling stimuleren, volgens Go Ask Alice !, een gezondheids- en wellnessbron van de Columbia University. Deze enzymen zijn ook verantwoordelijk voor het behoud van spiermassa tussen trainingen. Je begint spiermassa te verliezen omdat de enzymen beginnen af ​​te breken wanneer je stopt met weerstandstraining.

Tijdsspanne

Het tijdsbestek voor spierverlies kan volgens Go Ask Alice vrij snel optreden! U kunt beginnen met het verliezen van spiermassa zo snel als 1 1/2 week na het beëindigen van de oefening. Na twee weken kun je tot 80 procent van de spiermassa verliezen die je hebt gewonnen. Hoewel elke persoon anders is, kan het missen van je weerstandstraining binnen enkele weken effect hebben.

Beïnvloedende factoren

De belangrijkste beïnvloedende factor in hoe snel je spiermassa verliest, is je conditie voordat je stopt met trainen, volgens ACE. Eerder zittende personen die net zijn begonnen met trainen, verliezen sneller spieren dan een persoon die regelmatig meerdere dagen per week traint. Als je een hoog fitnessniveau hebt bereikt, zoals dat van een getrainde atleet, kun je je fitnessniveau mogelijk maximaal 12 weken behouden, volgens ACE.

Spiergeheugen

Hoewel de-training een negatief effect van sedentaire activiteit kan zijn, is een voordeel van consistente oefening het opbouwen van spiergeheugen. Als je eenmaal de spiermassa hebt bepaald, is de spier gemakkelijker opnieuw te trainen wanneer je weerstandstraining hervat, volgens Go Ask Alice! Sommige atleten maken goed gebruik van dit principe om een ​​hoger niveau van fitness te bereiken door twee tot vier weken vrij te nemen van de training, dan weer te werken aan de sportschool en een nog hoger niveau van fitness te bereiken. Als u deze aanpak gebruikt of terugkeert naar weerstandstraining na letsel of ziekte, is langzaam starten van vitaal belang. Vergeet niet dat je misschien niet zo sterk bent als ooit, dus je moet je spiermassa opnieuw opbouwen.


Bekijk de video: 7 Tips Voor Spierbehoud Tijdens Het Cutten (Mei 2022).