Info

Badmintonregels voor netto hoogte


Versies van badminton zijn gespeeld misschien uit de tijd van de oude Grieken. Door de jaren heen hebben deze spellen verschillende regels gebruikt, maar modern badminton wordt gereguleerd door de Badminton World Federation. De BWF heeft strikte regels voor alle aspecten van het spel, inclusief de hoogte van het net.

Berichten

Het badmintonnet moet worden opgehangen aan twee palen aan weerszijden van het veld. De palen worden geplaatst op de zijlijnen die worden gebruikt voor dubbelspel, zelfs bij het spelen van singles badminton. De palen kunnen zich niet uitstrekken tot in het speelgebied en ze moeten verticaal blijven wanneer het net ertussen wordt uitgerekt. De palen moeten 6 voet 1 inch van het baanoppervlak naar de bovenkant meten.

Netto afmetingen

Het net moet minimaal 20 voet breed zijn. De hoogte van het net is 2 1/2 voet, maar dit is alleen de hoogte van het net zelf, exclusief extra hoogte van het hangen aan de grond. De bovenrand van het badminton-net is bedekt met 3-inch witte tape, verdubbeld over het snoer dat wordt gebruikt om het net op te hangen.

Het net ophangen

Het badminton-net is opgehangen aan het koord dat onder de tape aan de bovenkant van het net loopt en aansluit op de palen aan weerszijden van het net. Het snoer moet gelijk liggen met de bovenkant van de palen en moet worden getrokken om het net op de juiste hoogte te hangen. Er mag geen opening zijn tussen de zijkant van het net en de palen. Indien nodig kan het net aan de palen worden gekoppeld.

Netto hoogte

De hoogte van het net moet op drie plaatsen worden gemeten: het midden van het veld en op beide palen. De bovenkant van het net moet 5 voet verwijderd zijn van de oppervlakte van het veld in het midden van het veld. De hoogte bij elke paal moet iets hoger zijn, op 5 voet, 1 inch.