Adviezen

Hoe lang duurt het voordat spieren na een training herstellen?

Hoe lang duurt het voordat spieren na een training herstellen?


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Je spieren tot het uiterste duwen tijdens een training kan je een algehele gloed van voldoening geven, grotendeels gestimuleerd door een adrenalinestoot. Na een intensieve training moeten uw spieren herstellen en moet uw lichaam tanken. Te vaak trainen zonder voldoende rust kan leiden tot spierpijn en overmatig letsel. Er is niet één eenvoudig antwoord op hoe lang de spieren nodig hebben om te herstellen. Het antwoord hangt af van verschillende factoren.

Leeftijd en ervaring

Leeftijd en ervaring zijn twee factoren die een rol spelen bij hoe lang het duurt voordat uw spieren herstellen van een fysieke training. Net als veel andere gezondheids- en fitnessproblemen hebben jongere mensen de neiging om sneller te herstellen dan oudere volwassenen. Zoals Bodybuilding.com suggereert, is "jong" echter een relatieve term. Volwassenen vanaf 25 jaar hebben mogelijk meer hersteltijd nodig dan tieners en atleten van middelbare leeftijd. Jonge atleten die nieuw zijn in hun sport, hebben echter mogelijk meer rust en tanktijd nodig dan degenen die goed zijn ingeburgerd in hun gekozen training. Zodra uw lichaam gewend raakt aan een bepaald niveau van fitness en trainingsroutine, is minder hersteltijd nodig.

Tanken

Spierhersteltijden variëren afhankelijk van uw tankprocedures. Wanneer u sport, verbruikt u energie, glycogeen genoemd. Tijdens rustperioden moet glycogeen worden hersteld om uw lichaam en spieren van energie te voorzien voor de volgende trainingssessie. De gemiddelde snelheid van glycogeenherstel is anderhalve dag, volgens de American Council on Exercise. Om dit proces te ondersteunen, en misschien om het een beetje te versnellen, eet je binnen een uur na je training koolhydraten en eiwitten. Te lang wachten om bij te tanken kan het proces aanzienlijk vertragen. Volkoren koolhydraten en magere eiwitten geven je de voedingsstoffen die je nodig hebt zonder ongezonde vetten. Het American College of Sports Medicine meldt dat het drinken van magere chocolademelk het spierherstel bevordert, waardoor dure sportdranken met koolhydraten niet meer nodig zijn. Vetarme melk biedt zowel eiwitten als koolhydraten voor herstel en draagt ​​bij aan de benodigde hydratatie.

Tegenslagen

Fysieke en mentale tegenslagen kunnen de hersteltijd bij sommige mensen verlengen. Angst en emotionele problemen kunnen uw focus verstoren en slaapproblemen veroorzaken die uw rustfase vertragen. Lichamelijke verwondingen zoals spierverstuikingen en verrekkingen kunnen u ook voor langere herstelperioden aan de zijlijn zetten. Raadpleeg uw arts als u enige vorm van "leven" tegenslag ervaart die u onderbreekt van uw normale training- en herstelschema.

Aanbevelingen

De American Council on Exercise beveelt aan om meerdere keren per week aan intensieve trainingen deel te nemen met twee dagen rust ertussen om je spieren voldoende hersteltijd te geven. Lagere intensiteit en impactoefeningen vereisen mogelijk niet een volledige 48 uur rust tussen de trainingen. In dit geval heeft u misschien slechts een dag rust nodig. Aan de andere kant kunnen atleten die trainen voor lange races van vijf mijl of meer tot een week rust en herstel tussen trainingen nodig hebben.


Bekijk de video: Kan Je Spiermassa Opbouwen In Een Calorietekort? (Mei 2022).