Adviezen

Hoe lang en hoe vaak moet u trainen op de elliptische trainer voor optimale resultaten?

Hoe lang en hoe vaak moet u trainen op de elliptische trainer voor optimale resultaten?


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Trainen op een elliptische trainer kan je helpen af ​​te vallen en je cardiovasculaire gezondheid te verbeteren. De bewegingen met weinig impact maken het een goede keuze als je gezamenlijke problemen hebt of als je oefeningen met veel impact vindt, zoals hardlopen ongemakkelijk of te moeilijk. Hoewel je misschien in de verleiding komt om urenlang de elliptische trainer te gebruiken om gewicht te verliezen, krijg je eigenlijk betere resultaten als je kiest voor een korte training.

Calorieën verbrand op elliptisch

De American Council on Exercise schat dat je met een elliptische trainer 8 tot 9 calorieën per minuut verbrandt. Een studie gepubliceerd in het juni 2010 nummer van het "Journal of Strength and Conditioning Research" vond slechts minimale verschillen in gezondheidsvoordelen, waaronder calorieverbranding, tussen training op een elliptische trainer en joggen op een loopband. In tegenstelling tot de loopband kunt u met de elliptische trainer ook uw bovenlichaam trainen, omdat u uw armen moet gebruiken om de handgrepen te duwen en te trekken.

Voordelen van korte trainingen

Veel vrouwen oefenen urenlang op cardio-apparatuur in de hoop overtollig gewicht te verliezen, maar een recent onderzoek heeft zelfs uitgewezen dat als het gaat om sporten, minder meer is. Het onderzoek, gepubliceerd in het septembernummer van het American Journal of Physiology, Regulatory, Integrative and Comparative Physiology, vond zeer weinig verschil in vetverlies tussen mensen die 30 minuten trainen en degenen die 60 minuten per dag trainen. De studie suggereert dat 30 minuten cardio-oefening, hetzij op een elliptische of andere cardio-machine, voldoende is om u merkbare voordelen te geven en dat alle voordelen die u krijgt als u langer dan 30 minuten traint, de extra tijd en moeite niet waard zijn. Extra training kan ook contraproductief zijn omdat het kan leiden tot overbelastingsletsels zoals gespannen spieren.

Hoe vaak te oefenen

Het American College of Sports Medicine beveelt aan dat volwassenen wekelijks minimaal 150 minuten aan lichaamsbeweging doen, of vijf dagen per week 30 minuten aan lichaamsbeweging om gewichtstoename te voorkomen en het risico op chronische gezondheidsproblemen te verminderen. Als u echter wilt afvallen, stelt de ACSM voor om dichter bij 250 minuten matige lichaamsbeweging per week te komen. Trainen in een gematigd tempo op de elliptische trainer gedurende ongeveer 35 minuten per dag valt in lijn met de aanbevelingen van de ACSM en is voldoende om u optimale gezondheidsvoordelen te bieden.

Elliptische tips

Zoals bij elke oefening, begin je altijd met een warming-up van vijf minuten om je hartslag langzaam te verhogen. Om dit op de elliptische trainer te doen, stelt u de machine in op lichtweerstand. Om de beste resultaten uit uw training te krijgen, verhoogt u geleidelijk de weerstand. Dit daagt je been- en armspieren uit en verbrandt meer calorieën tijdens het sporten. Terwijl je schrijdt, druk je tijdens de hele beweging op je hielen. Dit legt meer nadruk op je achterste spieren, inclusief je bilspieren en hamstrings. Sluit je training altijd af met een cooldown van vijf minuten door de weerstand te verlagen en je hartslag weer normaal te laten worden.

Middelen


Bekijk de video: Hoe gebruik je de crosstrainer? (Mei 2022).