Adviezen

Hoe lang tot je de voordelen van joggen ziet?


Joggen is een vorm van aerobe oefeningen met matige intensiteit die u veel fysieke, mentale en zelfs sociale voordelen biedt. Sommige voordelen van joggen zullen wekenlang niet verschijnen, terwijl andere voordelen sneller kunnen worden genoten. Voordat u met een nieuw joggingprogramma begint, moet u contact opnemen met uw arts om ervoor te zorgen dat u doorgaat op een manier die het beste voor u is.

Voordelen voor de gezondheid van het hart

Een rustige jog, voor een totaal van een tot tweeënhalf uur per week, waardoor je een beetje buiten adem bent maar nog steeds met tussenpozen kunt praten, biedt je lichaam veel cardiovasculaire voordelen, meldt het Langone Medical Center van de New York University. Deze voordelen kunnen uw leven tot zes jaar verlengen. Net als elke andere spier in je lichaam, wordt je hart versterkt en werkt het efficiënter als je regelmatig jogt.

Gewichtsverlies voordelen

Joggen is een uitstekende manier om af te vallen. Je verbrandt ongeveer 250 calorieën in een half uur joggen en ongeveer 500 calorieën na een uur. Als u in de loop van een week of meer 3500 calorieën verbrandt zonder uw voedselinname te verhogen, zult u genieten van het voordeel van het verliezen van 1 pond vet. Om dit voordeel van joggen te vergroten, kunt u een caloriearm dieet volgen dat bijdraagt ​​aan uw gewichtsverlies. Een vermindering van 250 tot 500 calorieën per dag helpt je elke week 1/2 tot 1 pond meer te verliezen, naast het gewicht dat je verliest tijdens het joggen.

Geestelijke gezondheidsvoordelen

De voordelen voor de geestelijke gezondheid tijdens en na het joggen zijn enkele van de snelste voordelen die u zult behalen. Naarmate endorfines in je lichaam worden vrijgegeven, begin je je rustiger en gelukkiger te voelen. Sommige joggers ervaren zelfs een mild euforisch gevoel, vaak aangeduid als een 'hardloper'. Deze gevoelens helpen stress te verlichten en, terwijl je doorgaat met joggen, zullen de kracht en het uithoudingsvermogen dat je opbouwt je helpen om je zelfverzekerder te voelen.

Spierontwikkeling Voordelen

Wanneer je jogt, zijn de grote spieren van je onderbenen ingeschakeld, net als je buikspieren en armspieren. Regelmatige joggers en hardlopers zien er vaak mager en strakker uit, wat te wijten is aan de spierontwikkeling die van nature optreedt tijdens het joggen. U kunt dit voordeel vergroten en meer calorieën verbranden om gewichtsverlies te bevorderen door een gewogen vest van 4 tot 7 pond te dragen tijdens het joggen. Begin met minder gewicht en verhoog het langzaam elke één tot twee weken. Als alternatief kun je ook meer spieren opbouwen en meer calorieën verbranden tijdens het joggen door een paar heuvels in je joggingtraining op te nemen.


Bekijk de video: Starten met Hardlopen - 12 Tips voor Beginners (Januari- 2022).