Adviezen

Langetermijneffecten van training zonder sportbeha

Langetermijneffecten van training zonder sportbeha


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Een sportbeha is een nauwsluitende beha in de vorm van een crop top. Het helpt om te voorkomen dat uw borsten heen en weer slingeren tijdens het sporten, en beperkt de verticale beweging. De beha-band is strakker dan die van een gewone beha, omdat het doel is om de borsten samen te drukken of naar beneden te duwen. Beha's voor vrouwen met grotere bustes omhullen ook elke borst afzonderlijk om de beste controle te geven.

Langetermijneffecten van borstpijn

Ongeveer 72 procent van de vrouwen lijdt aan inspanningsgerelateerde borstpijn, waarbij het borstweefsel pijnlijk wordt als gevolg van stuiteren en slingeren tijdens het sporten. De pijn kan nekpijn veroorzaken, evenals spanning in de boven- en onderrug. Volgens 'Scientific American' beïnvloedt chronische pijn zelfs de geest; het kan leiden tot slecht geheugen, depressie en angst. De ernst van de pijn kan ervoor zorgen dat sommige vrouwen helemaal niet sporten.

Verzakkende

Omdat er geen spieren in het borstweefsel zijn, kan stuiteren na verloop van tijd leiden tot verslapping. Bij afwezigheid van spierweefsel is het lichaam afhankelijk van de huid om de borsten op hun plaats te houden. Maar naarmate vrouwen ouder worden, wordt de huid dunner. Dus gaat de borstondersteuning verloren en beginnen de zogenaamde Cooper-ligamenten in het borstweefsel te desintegreren, waardoor ze doorzakken. Het is normaal dat vrouwen tijdens het ouder worden wat verzakking ervaren vanwege de bevalling en andere leeftijdsgebonden factoren, maar sporten zonder sportbeha kan het proces bespoedigen.

Letsel

Na verloop van tijd kan trainen zonder een sportbeha tot letsel leiden, vooral voor vrouwen met grote borsten. Wanneer borsten niet goed worden ondersteund in sporten met matige tot hoge impact, ervaren vrouwen extra belasting op de rug, schouder en nek. Dit kan herhaaldelijke blessures veroorzaken die zich in de loop van meerdere jaren ontwikkelen. Als ze ernstig zijn, kunnen dergelijke verwondingen dagelijkse activiteiten zoals licht tillen in de weg staan.

Chafing

Chafing is een ander resultaat van oefening met een gewone mode-BH in plaats van een sport-BH. Het begint niet als een serieus probleem, maar ernstig schuren dat na verloop van tijd verergert, is buitengewoon pijnlijk. Het kan de huid laten branden en rauw aanvoelen. Afhankelijk van de ernst, moet u mogelijk een dermatoloog raadplegen om een ​​voorgeschreven zalf aan te vragen die de huid helpt te genezen.

Middelen


Bekijk de video: Diabetes type 2 - Hoe Bewegen voor een maximale verhoging van de insuline gevoeligheid - Video 4 (Mei 2022).