Adviezen

Hoe samentrekkende spieren los te maken

Hoe samentrekkende spieren los te maken


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Spieren samentrekken hetzij vrijwillig door oefening en spiergebruik, of onvrijwillig tijdens spierkrampen. Wanneer een spier samentrekt en krampen, kan dit aanhoudende pijn veroorzaken - en kan het hard of uitpuilend aanvoelen. Oorzaken van samengetrokken spierkrampen zijn overmatig gebruik, uitdroging, lage niveaus van bepaalde mineralen, medicijnen, slechte bloedsomloop, zwangerschap of metabole stoornissen. Neem contact op met uw arts als u aanhoudende contractspieren ervaart die niet gemakkelijk zijn bij thuisbehandelingen.

Stap 1

Strek de samengetrokken spier uit om deze los te maken en te verlengen. Strekoefeningen voor het losmaken van een samengetrokken spier variëren, afhankelijk van waar de samengetrokken spier zich bevindt. Als uw kuitspieren bijvoorbeeld zijn samengetrokken, voert u een zittende voorwaartse buiging uit. Ga op de grond zitten met je benen uitgestrekt voor je en je tenen in de richting van de hemel. Scharnier in de taille en vouw naar voren, waarbij je romp naar je dijen wordt verlaagd. Blijf in deze positie totdat u verlichting voelt in uw samengetrokken spier.

Stap 2

Masseer de contractspier om deze los te maken. Gebruik je vingers en duimen om de spier zachtjes te kneden en te porren. Massage stimuleert de bloedsomloop en verhoogt de bloedtoevoer naar het gebied. Adem diep en gelijkmatig in terwijl je je spieren masseert om het zuurstofgehalte in je lichaam te verhogen. Zowel verbeterde circulatie als zuurstofopname kunnen spierkrampen helpen verlichten.

Stap 3

Hydrateer en rehydrateer. Verhoog uw inname van voedsel en dranken die elektrolyten leveren - dit zijn mineralen die helpen bij het reguleren van lichaamsfuncties zoals zenuwreactie en spierfunctie - en omvatten calcium, magnesium, kalium en natrium. Soms is het niet voldoende om je lichaam te rehydrateren met alleen water als je elektrolyten mist. Drink de hele dag door regelmatig water, maar hydrateer met een sportdrank of kokoswater als je een samengetrokken spier ervaart. Als alternatief kunnen bananen en sinaasappelsap je lichaam ook voorzien van essentiële elektrolytmineralen.

Stap 4

Breng warmte of koude aan op de samengetrokken spier. MedlinePlus beveelt aan iets warms aan te brengen, zoals een warme handdoek of warmtekussen, om de spier te ontspannen wanneer deze voor het eerst samentrekt - en vervolgens een ijspak aan te brengen om de pijn verder te verminderen.

Tip

  • Als u spierpijn ervaart nadat de spierkramp is verdwenen, kunt u overwegen een ontstekingsremmende pijnstiller te nemen om de pijn te verminderen.


Bekijk de video: Ademhalingsspieren (Juli- 2022).


Opmerkingen:

  1. Jerrad

    Bravo, ik denk dat dit het briljante idee is

  2. Ufa

    Daarin zit iets. Duidelijk, bedankt voor een toelichting.Schrijf een bericht