Adviezen

Hoe buikvet te verliezen en kontspier te krijgen

Hoe buikvet te verliezen en kontspier te krijgen


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

De buik en billen zijn twee gebieden waarop veel mensen zich richten tijdens training en dieet. Een platte buik maakt je slanker en meer gedefinieerd, terwijl een gespierde kont de vorm van je onderlichaam en heupen verbetert. Vet verliezen en tegelijkertijd spieren opbouwen is moeilijk, maar het kan worden gedaan met de juiste aanpak van voeding en training.

Stap 1

Verminder uw dagelijkse calorie-inname met 500. Om buikvet te verliezen, moet u meer calorieën verbranden dan u verbruikt. De Mayo Clinic adviseert dat de beste manier om dit te doen is om caloriearme snacks kwijt te raken, de portiegroottes te verkleinen en tijdens de maaltijden minder calorieën te kiezen. Houd u aan een dieet op basis van groenten en fruit, mager vlees en vis, zuivelproducten, bonen en granen.

Stap 2

Til gewichten twee keer per week op. Gewichtstraining bouwt niet alleen spieren op, maar verhoogt ook uw metabolisme en verbrandt ook calorieën. Laat je echter niet meesleuren door het idee om honderden crunches te doen om buikvet te verbranden - volgens de American Council on Exercise is het verminderen van vet door inspanning onmogelijk. Richt je in plaats daarvan op totale lichaamsoefeningen zoals squats, lunges, pushups en halterrijen, en neem ook specifieke billen op, zoals glute bruggen. Ga op je rug liggen met je hielen op de vloer en je knieën gebogen. Til je heupen zo hoog als je kunt, knijp je bilspieren hard en ga dan weer naar beneden. Voer elke keer drie sets van 10 tot 15 herhalingen uit. Als dit te gemakkelijk is, probeer het dan met slechts één been op de vloer.

Stap 3

Ren, zwem, fiets of voer driemaal per week cardiotraining uit in de sportschool. Charles Poliquin, eigenaar van het Poliquin Performance Center, adviseert om uw cardio op hoge intensiteit te laten werken. Hoge intensiteit cardio bouwt meer spieren op en verbrandt meer vet dan lage intensiteit, steady-state werk. Warm vijf minuten op en werk dan zo hard als je kunt gedurende 15 seconden, voordat je weer 45 seconden in hetzelfde tempo gaat. Herhaal dit 10 keer en laat vervolgens vijf minuten afkoelen. Andere goede cardio-opties zijn heuvelsprints, kettlebell of lichaamsgewicht oefeningscircuits, of spinning en circuits klassen.


Bekijk de video: Vetverbranding Workout, Buik, billen en benen (Mei 2022).