Adviezen

Hoe buikgewicht te verliezen na 50


Afvallen kan een grotere uitdaging worden naarmate je ouder wordt, maar het is nog steeds mogelijk om je buik te trainen en een gezond lichaam te behouden. Volgens de Mayo Clinic betekent middelbare leeftijd een periode waarin mensen normaal beginnen spiermassa te verliezen en lichaamsvet te krijgen. Gewichtsverdeling kan veel van dat vet naar de buik sturen, vooral bij vrouwen, maar je kunt het onder controle houden met slim eten en regelmatige lichaamsbeweging.

Stap 1

Verban buikvet met gewone cardio, wat effectiever is bij het verbranden van calorieën dan krachttraining. Hoewel het je niet toestaat om ter plekke te verminderen, kan cardio overtollig vet in alle delen van je lichaam verwijderen en je maag niet verwaarlozen. Meer intense lichaamsbeweging zal meer calorieën verbranden, maar het is prima om langzaam te beginnen en op te bouwen tot langere en hardere sessies. Probeer de aanbevelingen van het American College of Sports Medicine van 150 minuten of meer matige lichamelijke activiteit per week te volgen met fietsen, joggen, dansen, zwemmen of aerobics.

Stap 2

Neem krachtoefeningen op in je routine, ook al kun je met deze alleen geen buikvet uitroeien. Ze zijn zeer effectief in het stemmen van spieren en kunnen je maag een slanker uiterlijk geven, maar ze voeren ook het belangrijke werk uit om botten en spieren sterk te houden en ervoor te zorgen dat je een evenwichtige, stabiele kern hebt. De klassieke crunch en situp zijn geweldig voor het versterken van buikspieren, maar het kan nuttiger zijn om oefeningen te doen waarbij meerdere spiergroepen betrokken zijn. In een studie uit 2001 in opdracht van de American Council on Exercise, bleek fietscrunches de ab-oefening te zijn die de meest schuine spieren het meest aanspande. Probeer ook statische oefeningen, zoals het zo lang mogelijk vasthouden van een plankhouding.

Stap 3

Verminder de hoeveelheid calorieën die je nodig hebt om gestaag af te vallen. Door 500 calorieën per dag uit uw dieet te snijden, verliest u ongeveer een pond per week en uiteindelijk zal dat extra vet uit uw maag komen. Zoals de Mayo Clinic opmerkt, heb je waarschijnlijk minder calorieën nodig naarmate je ouder wordt, vooral als je minder actief bent. Blijf op de hoogte van wat je eet met een online calorieteller en zie af van bewerkte voedingsmiddelen en suikerrijke voedingsmiddelen ten gunste van voedingsmiddelen met een lage energiedichtheid - wat betekent dat ze veel voedingsstoffen en weinig calorieën bevatten.

Stap 4

Raadpleeg uw arts voor goedkeuring voordat u aan een nieuw dieet of trainingsprogramma begint. Het verliezen van buikvet is een geleidelijk proces, dus het is normaal om een ​​langzame maar gestage verandering te zien. Controleer opnieuw als vier tot zes weken van een nieuw programma zijn verstreken zonder duidelijke verandering.


Bekijk de video: Buikspieroefeningen voor thuis 15 min. workout (Januari- 2022).