Info

Badmintonboren voor beginners


Zoals Bollywood-ster Aamir Khan, een fervent badminton-speler, zegt: "Badminton is als balletdansen. Het vereist veel controle, kracht, mindplay en afgemeten beweging." Uithoudingsvermogen en snelheid zijn essentieel om goed te presteren in badminton, hoewel de nauwkeurigheid van genomen foto's ook belangrijk is voor een hoge score. Als je nieuw bent in de sport, oefen dan een paar eenvoudige oefeningen totdat je klaar bent om oefenspellen te proberen.

Rechteroefening

Instrueer een speler om op het badmintonveld te stappen. Serveer de shuttle aan de speler en geef haar de opdracht om zich over het veld te bewegen alsof ze een professionele badmintonspeler speelt. Instrueer de speler zodat ze het voorste veld, het achterste veld en het middelste veld bedekt, terwijl ze gebruik maakt van bovenhandse en onderhandse bewegingen om de shuttle over het net te slaan. Deze oefening helpt niet alleen het algehele fitnessniveau van een speler, maar raakt er ook aan gewend dat de speler zich over het veld beweegt en hoe hij zich het beste op het veld kan bewegen.

Nauwkeurigheidsboor

Plaats manden of emmers met een diameter van minimaal 1 voet rond een zijde van het badmintonveld. Laat de speler aan de andere kant van het veld staan ​​en kijk hoeveel shuttles ze in elke basket kan raken. Laat de speler dichterbij en verder weg van verschillende manden komen en verplaats de manden naar verschillende posities als u de oefening uitdagender wilt maken. Deze oefening verbetert het vermogen van spelers om de shuttle op de gewenste locaties nauwkeuriger te raken, hoewel je de oefening ook kunt gebruiken om te werken aan lange en korte slag.

Snelheid en balansoefening

Leg vier shuttles in de vier hoeken van het veld - gebruik één shuttle per hoek. Instrueer de speler om zo snel mogelijk naar elk van de hoeken te rennen om de shuttles rechtop te zetten. Time de oefening indien gewenst om te zoeken naar verbeteringen in snelheid. Deze oefening helpt een speler zowel aan snelheid als aan balans werken.

Reactietijd Boor

Groepeer spelers in paren en laat ze tegenover hun partners aan weerszijden van het badmintonnet staan. Speel deze oefening op de servicelijn van het veld. Vertel een van de spelers van elk paar om op het veld te gaan liggen terwijl de andere speler de shuttle dient. De liggende speler moet zo snel mogelijk omhoog springen en de shuttle terug over het net bedienen met behulp van de juiste vorm, of het nu backhand, forehand, volley of overhead smash is. De speler die de shuttle bediend heeft, moet op het veld gaan liggen totdat de shuttle haar terug wordt bediend.

Middelen