Adviezen

Vet verliezen na 55

Vet verliezen na 55


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Gewichtsverlies is op elke leeftijd een uitdaging, maar na 55 jaar kan het moeilijker worden. Naarmate je ouder wordt, werken veranderingen in je lichaam zoals het vertragen van de stofwisseling en het verlies van spiermassa tegen gewichtsverlies. Helaas verhoogt gewichtstoename boven de 55 uw risico op hartaandoeningen, osteoporose en sommige vormen van kanker. Hoewel gewichtsverlies niet eenvoudig is, is het niet onmogelijk. Door een gezond voedingspatroon, regelmatige lichaamsbeweging en een actieve levensstijl, kun je na 55 jaar vet verliezen.

Stap 1

Verminder uw calorieverbruik. Mensen ouder dan 51 hebben 200 calorieën minder nodig dan ze aten toen ze jonger waren, volgens de Dietary Guidelines van het Amerikaanse ministerie van Landbouw. Om 1 pond vet te verliezen, moet u 3500 calorieën uit uw dieet snijden. Snijd echter niet teveel calorieën tegelijk, anders kunt u gewichtsverlies belemmeren. De aanbevolen calorie-inname voor een vrouw ouder dan 51 is 1600 calorieën als ze sedentair is en maximaal 2.200 calorieën als ze actief is. Het is 2000 calorieën voor zittende mannen en tot 2.800 voor actieve mannen. Kies gezond voedsel zoals magere eiwitten, vers fruit en groenten en hele vezels.

Stap 2

Doe vier tot zes dagen per week 30 tot 60 minuten cardiovasculaire activiteit. Als je nieuw bent om te oefenen, begin je een paar dagen per week met 30 minuten klein en bouw je op naarmate je sterker wordt. Doe activiteiten die u interesseren, zoals wandelen, aerobics of zwemmen. Als tijd een factor is, oefen dan drie keer per dag 10 minuten, suggereert FamilyDoctor.org.

Stap 3

Bouw spieren op met tweemaal per week gewichtdragende oefeningen. Hoe meer spieren je hebt, hoe meer calorieën je verbrandt gedurende de dag om te helpen bij het afvallen. Spier bevordert de gezondheid van de botten om uw risico op osteoporose te verlagen en helpt u om mobiel te blijven naarmate u ouder wordt. Bouw spieren op in alle belangrijke spiergroepen: benen, buikspieren, rug, armen en schouders. Een personal trainer kan een gewichtstrainingsprogramma ontwerpen op basis van uw fitnessniveau.

Stap 4

Wees de hele dag actief om calorieën te verbranden door levensstijlkeuzes te maken die meer energie verbruiken. Lopen in plaats van rijden wanneer mogelijk. Parkeer weg van je bestemming en loop. Sla de lift of roltrap over en neem in plaats daarvan de trap. WorldHealth.net meldt dat het nemen van de trap uw risico op vroegtijdig overlijden met 15 procent kan verminderen.

Stap 5

Krijgt voldoende slaap. Slaapproblemen komen vaak voor naarmate je ouder wordt, vooral voor vrouwen tijdens de menopauze. Helaas kan een gebrek aan slaap leiden tot gewichtstoename. U moet streven naar ten minste zeven uur slaap om gewichtstoename te voorkomen, volgens een studie uit 2006 in het "Journal of Epidemiology."


Bekijk de video: Wat ik EET om VET te VERLIEZEN. Summer Ready #2 (Mei 2022).