Info

Zijn gebakken amandelen met zeezout goed voor je?


Het consumeren van amandelen als onderdeel van een uitgebalanceerd dieet bevordert een levenslange gezondheid en verlaagt je cholesterol, merkt Harvard Health Publications op, uitgegeven door Harvard Medical School. Terwijl zeezout weinig toevoegt aan de voedingswaarde van uw snack - het is qua voedingswaarde equivalent aan tafelzout, volgens de University of Missouri Extension - gebakken amandelen met zeezout leveren essentiële voedingsstoffen en komen uw gezondheid ten goede. Geniet er zelf van, of voeg gebakken amandelen met zeezout toe aan groene salades of plantaardige wraps.

Calorieën en Macronutriënten

Een portie gebakken amandelen met zeezout bevat 169 calorieën en 15 gram vet. Dit vet, bestaande uit onverzadigde vetzuren, helpt je cholesterolgehalte te verlagen en komt je cardiovasculaire gezondheid ten goede. Elk ons ​​gebakken amandelen bevat ook 6 gram eiwit, dat je spieren, botten en huid voedt, en 3,1 gram voedingsvezels, een soort koolhydraten die de spijsvertering bevorderen. De heilzame vezel in gebakken amandelen helpt ook bij gewichtsbeheersing, bestrijdt diabetes type 2 en verlaagt uw risico op hartaandoeningen.

Vitaminen

Gebakken amandelen met zeezout komen uw gezondheid ten goede vanwege hun vitaminegehalte. Ze bieden een bijzonder rijke bron van vitamine E, waarbij elk ons ​​45 procent van de aanbevolen dagelijkse inname bevat, volgens het Institute of Medicine. Vitamine E helpt bij de productie van rode bloedcellen en fungeert ook als een antioxidant, waardoor schade aan uw weefsels wordt veroorzaakt door vrije radicalen. Gebakken amandelen en zeezout leveren ook een kleine hoeveelheid choline - een voedingsstof die belangrijk is voor het cognitieve functioneren - evenals verschillende B-complexvitaminen die je nodig hebt om je metabolisme te voeden.

Mineralen

Je verhoogt ook je inname van essentiële mineralen - vooral magnesium en koper - door gebakken amandelen met zeezout te consumeren. Magnesium draagt ​​bij aan gezond botweefsel en zowel magnesium als koper helpen uw cellen energie te produceren. Koper onderhoudt ook uw immuunsysteem en draagt ​​bij aan een gezonde zenuwfunctie. Een portie gebakken amandelen bevat 80 milligram magnesium en 315 microgram koper. Dit maakt 19 procent van de dagelijkse magnesiumbehoeften voor mannen en 25 procent voor vrouwen uit, evenals 35 procent van de dagelijks aanbevolen koperinname voor zowel mannen als vrouwen, volgens het Institute of Medicine.

Natriumgehalte en serveertips

Gebakken amandelen met zeezout bevatten een matige hoeveelheid natrium - 186 milligram, of 12 procent van uw dagelijkse hoeveelheid natrium, vastgesteld door het Institute of Medicine. U kunt uw zoutinname verder beperken zonder uw inname van andere voedingsstoffen te verminderen door eenvoudigweg afstand te doen van het zeezout. Probeer in plaats daarvan je gebakken amandelen te kruiden met een mix van cacaopoeder en kaneel, of maak pittige amandelen door cayennepeper en limoensap toe te voegen.