Adviezen

Hoe buikgewicht te verliezen Post C-sectie

Hoe buikgewicht te verliezen Post C-sectie


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

De meeste vrouwen zijn klaar om extra gewicht te verliezen kort nadat ze een baby hebben afgeleverd. Na een keizersnede, of een C-sectie, kan het echter moeilijker zijn om buikgewicht te laten vallen vanwege een langere hersteltijd en beperkingen op lichaamsbeweging. Het is essentieel om je lichaam die tijd te geven om te genezen voordat het je missie wordt om je babybuik te verliezen.

Timing

Hoewel je na een C-sectie mogelijk bewegingsbeperkingen hebt, is gezond eten iets wat je meteen kunt beginnen. Als je al tijdens je zwangerschap al een uitgebalanceerd dieet at, zal dit na de bevalling niet zo moeilijk zijn. Als het aankomt op lichaamsbeweging, raden de meeste artsen aan om minstens zes tot acht weken na een C-sectie te wachten voordat ze al uw normale activiteiten hervatten en een trainingsprogramma beginnen. Volg altijd het advies van uw arts en start geen oefenplan zonder haar goedkeuring, omdat u zowel van binnen als van buiten moet genezen voordat u uw lichaam belast na uw C-sectie.

Uitgebalanceerd dieet

Het eten van een gezond en caloriearm dieet na een C-sectie helpt je niet alleen je buik te verliezen, het helpt ook je lichaam te genezen en te herstellen. Als je echter borstvoeding geeft, waarschuwt Karen J. Carlson, co-auteur van "The New Harvard Guide to Women's Health" tegen strikte diëten omdat je lichaam voldoende calorieën en voedingsstoffen nodig heeft. In plaats van u te concentreren op het tellen van uw calorieën, concentreert u zich op het vullen van uw bord met een verscheidenheid aan fruit, groenten, volle granen, magere eiwitten en magere zuivelproducten. Deze voedingsmiddelen zijn rijk aan vitamines en mineralen, maar bevatten nog steeds weinig vet en calorieën.

Oefening

Als uw arts het goed vindt om na uw C-sectie te gaan sporten, verhoogt u uw calorieverbranding om het buikvet te verliezen. Houd er rekening mee dat spotoefeningen niet werken; je hebt een combinatie van aerobe oefeningen en toning nodig om het buikgewicht te verliezen. MayoClinic.com stelt voor om te streven naar 150 minuten aerobe oefeningen met matige intensiteit, verspreid over de week. Begin langzaam en bouw geleidelijk je trainingstijden op, want hierdoor kun je kracht en uithoudingsvermogen krijgen zonder je incisie in gevaar te brengen. Veel nieuwe moeders kiezen voor wandelen omdat de baby mee kan. Zwemmen en mama / baby-oefeningen zijn andere goede opties voor een aerobe training. Overweeg om yoga te geven of kleine handgewichten op te tillen. Als je eenmaal sterker bent geworden, zijn buikspieroefeningen en sit-ups ook nuttig, omdat ze je spieren strakker maken en je een strak uiterlijk geven terwijl je het buikvet verwijdert.

Overwegingen

Als u ervoor kiest om geen borstvoeding te geven na een C-sectie, kan het langer duren om van uw extra buikgewicht af te komen. Dit komt omdat een vrouw die borstvoeding geeft 200 tot 500 calorieën meer nodig heeft dan een vrouw die geen borstvoeding geeft. Uw arts is een goede bron voor het bepalen van uw specifieke behoeften. Stop tijdens het sporten en neem contact op met uw arts als u pijn voelt bij het incisie-zicht, als u bloedt of ziek voelt. In de meeste gevallen duurt het enkele maanden tot een jaar om overtollig buikgewicht te verwijderen na een C-sectie, dus blijf bij het programma en vermijd ontmoediging.


Bekijk de video: Buikspieroefeningen voor thuis 15 min. workout (Mei 2022).