Adviezen

Gewicht verliezen zonder kracht te verliezen

Gewicht verliezen zonder kracht te verliezen


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Een workoutzin die bekend is in bodybuilding-kringen is die van knippen en ophopen: wanneer u snijdt, verliest u gewicht; wanneer u volumpt, krijgt u het. Iedereen kan het idee van deze cyclus toepassen op hun trainingsroutine - u hoeft geen bodybuilder te zijn. De reden dat het idee bestaat om het snijden en het ophopen te scheiden, heeft te maken met de overtuiging dat gewichtsverlies of gewichtstoename zowel vet als spieren in één richting brengen: je wint vet en spieren of verliest beide. Maar snijden zonder teveel kracht te verliezen is nog steeds een mogelijkheid.

Gewichtsverlies

Wanneer je gewicht verliest, verlies je het meestal door het verlies van vet of het verlies van spiermassa. Dit gewichtsverlies wordt bereikt door de energievoorraden van het lichaam af te breken in bruikbare energie. Wanneer u traint, gebruikt uw lichaam opgeslagen energie in de vorm van spiermassa naast vet, waardoor gewichtsverlies maar ook krachtverlies optreedt. Dit proces wordt katabolisme genoemd. Om af te vallen zonder kracht te verliezen, is het doel om zich te concentreren op vetverlies en katabolisme te minimaliseren.

Cardio

Cardio-oefeningen zijn het meest effectief bij het verwijderen van vetvoorraden. Na ongeveer 30 minuten anaërobe activiteit begint uw lichaam zijn vetvoorraden op te eten, wat leidt tot algeheel vetverlies door het hele lichaam. Maar hoe langer je volhoudt in je cardio-oefening, hoe meer katabolisme je spieren beïnvloedt. De sleutel tot het verliezen van vet terwijl het minimaliseren van krachtverlies is om cardio net genoeg uit te voeren om vetverbranding aan te sporen zonder in de katabole zone te breken, wat ongeveer na een uur aerobe activiteit optreedt. Houd uw cardiotraining ongeveer 45 minuten.

Krachttraining

Krachttraining bouwt spiermassa. Door een of twee krachttrainingssessies aan uw trainingsroutine toe te voegen, kunt u verloren spieren als gevolg van cardio-activiteiten terugkrijgen. De toevoeging van spiermassa zal ook meer calorieën werven, waardoor uw lichaam ongewenste vetopslag voorkomt. Laat een dag rusten tussen de krachttrainingsdagen.

Dieet

Dieet, zoals in wat u eet en wanneer u eet, kan u helpen gewicht te verliezen en spieren te behouden. Na een cardiosessie eet je onmiddellijk eenvoudige koolhydraten, omdat dit het katabolische proces dat door cardio-oefening wordt veroorzaakt, zal stoppen. Voeg aan deze eenvoudige koolhydraten wat magere eiwitten toe, zodat je lichaam verloren spiermassa kan herstellen. Een geschikte post-cardio maaltijd is magere kaas en crackers of een broodje kalkoen. Maak na een krachttraining een vergelijkbare maaltijd, maar met meer eiwitten. Tijdens een krachttraining worden je spieren afgebroken en moeten ze na de training worden gerepareerd via eiwitconsumptie. Een geschikte maaltijd na de krachttraining is kipfilet en aardappelen of een visfilet met rijst. Voor consistent gewichtsverlies, verlaag 500 calorieën uit uw huidige dieet en vervang ongezond voedsel door koolhydraten, magere eiwitten en gezonde vetten.

Middelen


Bekijk de video: Hoe ik 30 kilo ben afgevallen - Afvallen tips & Gezonde leefstijl (Mei 2022).