Info

Evenwichtige voedingseffecten


Artsen, voedingsdeskundigen en geregistreerde diëtisten benadrukken voortdurend het belang van een evenwichtig dieet. Je kunt de dag meestal prima doorstaan ​​met beperkte voedselkeuzes, maar wat je je misschien niet realiseert, is hoeveel een verschil het maakt op de korte en lange termijn om te variëren wat je eet. In wezen voldoet een uitgebalanceerd dieet aan uw voedingsbehoeften zonder teveel of te weinig voedingsstoffen te leveren.

Nutritional Functie

Het is prima om verschillende hoeveelheden koolhydraten, vetten en eiwitten te eten, zolang je maar elk type voedingsstof in je dagelijkse maaltijden opneemt. Het is het beste om de aanbevolen voedingsinname voor elke voedingsstof te volgen. Koolhydraten leveren onder andere snelle energie wanneer je lichaam het nodig heeft, vetten stimuleren een gezonde opname van mineralen en eiwitten bevorderen een goede celgroei en herstel. Het eten van voornamelijk één voedingsstof kan op de lange termijn schadelijke gezondheidseffecten hebben, maar door de juiste hoeveelheden van alle voedingsstoffen te krijgen, kan uw lichaam dagelijks hebben wat het nodig heeft om succesvol te functioneren.

Energie verkrijgen

Positieve mentale effecten van het eten van evenwichtige maaltijden zijn onder meer het verhogen van uw energieniveau, het voorkomen van traagheid en alert en gefocust blijven. Volgens de BBC heeft de manier waarop u uw dieet in evenwicht brengt rechtstreeks invloed op zaken als uw lichaamsvorm en trainingsprestaties. Wanneer je de aanbevolen hoeveelheden voedingsstoffen eet, zul je niet alleen beter in staat zijn om aan de dagelijkse levensbehoeften te voldoen, je zult ook beter in staat zijn om te herstellen van een blessure, meer fysieke activiteit in je leven te passen, evenals complete duuroefeningen, cardio-routines en activiteiten met weinig impact.

Ziekten bestrijden

Verschillende voedingsmiddelen helpen uw lichaam verschillende gezondheidsproblemen te voorkomen, dus als u een grote verscheidenheid eet, krijgt u een cocktail met voedingsstoffen die geschikt is om de gezondheid en het welzijn rondom te bevorderen. ChooseMyPlate.gov meldt dat wanneer u dagelijks gezond, eiwitrijk voedsel, fruit, groenten en volle granen eet, u uw risico op het ontwikkelen van gezondheidsproblemen zoals nierstenen, hartaandoeningen, diabetes type 2, osteoporose, diverticulitis verlaagt, kanker en obesitas.

Overwegingen

Het eten van een uitgebalanceerd dieet hoeft niet veel werk of zelfs veel planning te vergen. Het kan je helpen om een ​​afbeelding van een bord, een piramide of iets anders te hebben, maar het belangrijkste is dat het geschikt moet zijn voor je voorkeuren en gericht moet zijn op een verscheidenheid aan voedingsstoffen en voedselcombinaties. Om uw huidige eetgewoonten uit te breiden, kunt u menu's proberen te plannen, voedingsmiddelen van veel verschillende kleuren eten bij elke maaltijd of een afspraak maken met een voedingsdeskundige voor geïndividualiseerd advies.