Adviezen

Gewicht verliezen en in vorm komen na een C-sectie

Gewicht verliezen en in vorm komen na een C-sectie


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Moeders die een C-sectie hebben gehad om hun baby's te bevallen, hebben over het algemeen meer moeite om af te vallen en hun lichaam te hervormen dan degenen die vaginale bevallingen hebben gehad. Naast het trauma van de bevalling, is een C-sectie een belangrijke operatie die het doorsnijden van buikspieren, bloedverlies en een veel langere herstelperiode omvat dan een vaginale geboorte. Niet alleen moeten de buikspieren herstellen nadat ze zijn uitgerekt, de incisie kan ook maanden nodig hebben om te genezen. Als u een C-sectie heeft gehad, heeft uw buik waarschijnlijk een andere vorm als gevolg van de operatie, maar u kunt nog steeds met succes afvallen en na de C-sectie weer in vorm komen.

Stap 1

Begin met zachte buikspieroefeningen, zoals het naar binnen trekken van je buikspieren terwijl je inademt, en laat dan los terwijl je uitademt. Door dit gedurende de dag te doen, zal je buikspieren zachtjes beginnen te versterken.

Stap 2

Snijd lichtjes calorieën, genoeg om een ​​half tot een pond per week te verliezen, tenzij u borstvoeding geeft of uw arts u adviseert dit niet te doen. Eet een uitgebalanceerd dieet om uw energie te behouden en verloren voedingsstoffen te herstellen tijdens de zwangerschap. De meeste vrouwen hebben elke dag 1.800 tot 2.000 calorieën nodig.

Stap 3

Sluit de baby in de kinderwagen en maak een of twee keer per dag een wandeling van 10 minuten. Dagelijkse korte wandelingen na je C-sectie helpen het genezingsproces, verbeteren je humeur en brengen je op weg om zwangerschapsgewicht te verliezen. Verleng uw wandelingen naarmate u sterker wordt.

Stap 4

Doe aan zachte yoga zodra je lichaam klaar voelt en je klaar bent om te oefenen. Heupliften, bekkenkantelingen en oefeningen op de bekkenbodem zijn vooral nuttig voor vrouwen die een C-sectie hebben gehad.

Tip

  • Slaap zoveel mogelijk; een extreem vermoeide nieuwe moeder eet veel suikerhoudende voedingsmiddelen en eenvoudige koolhydraten om haar energie op peil te houden. Het is misschien moeilijk om te doen, maar slapen als de baby dutjes versterkt je uithoudingsvermogen en helpt je betere voedselkeuzes te maken.
  • Bescherm de incisie door ervoor te zorgen dat uw trainingsapparatuur niet over uw litteken wrijft of trekt. Afhankelijk van de locatie van je litteken, kan extra ondersteuning en bescherming tegen ondergoed na de keizersnede nuttig zijn.


Bekijk de video: Dit vindt Sven sexy. . - Vlog #141. OPTIMAVITA (Mei 2022).