Adviezen

Gewicht verliezen in een stoombad

Gewicht verliezen in een stoombad


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Als je in een hete stoomruimte zit, kun je afvallen, maar het gewichtsverlies dat je ervaart is slechts tijdelijk. Terwijl je zweet, zal je gewicht afnemen, maar verbrand je niet echt vet of calorieën; je verliest alleen water. Zodra u na het gebruik van de stoomruimte opnieuw hydrateert, zal uw gewicht toenemen. Veel atleten die deelnemen aan sporten met gewichtsklassen, waaronder gemengde vechtsporten en boksen, gebruiken echter hete stoomkamers om aan te komen.

Stap 1

Weeg jezelf op een weegschaal voordat je het stoombad binnengaat. Als u gewicht moet wegen op 155 pond en 159 pond moet wegen, moet u vier pond verliezen in het stoombad.

Stap 2

Ga in de stoomkamer zitten tot je begint te zweten. Hoewel de stoom vocht over je hele lichaam zal creëren, zul je snel zweet op je gezicht en andere locaties voelen, zoals je oksels. Blijf 20 of 30 minuten in de stoomruimte, afhankelijk van hoeveel u moet afvallen.

Stap 3

Verlaat de stoomruimte en controleer uw gewicht opnieuw op de weegschaal. Als je wat bent afgevallen maar nog meer moet verliezen, ga je terug naar het stoombad. Als je het gewenste gewicht hebt bereikt, ga dan snel naar de weging en onthoud van drinken totdat je bent aangekomen.

Tips

  • Veel jagers gebruiken rubberen pakken, ook wel 'saunapakken' genoemd, om hen te helpen sneller af te vallen in een stoombad of sauna. Deze pakken verhogen de lichaamstemperatuur en laten je sneller zweten.
  • Nadat je bent aangekomen, drink je water of sportdranken om je lichaam te rehydrateren.


Bekijk de video: Hoe moet je je gezicht stomen? (Mei 2022).