Info

Een baloefening voor zwaarlijvigen


Oefenballen zijn verkrijgbaar in verschillende maten, waardoor ze ideaal zijn voor mensen van alle lichaamstypes. Voor zwaarlijvige mensen kan het gebruik van een oefenbal comfortabeler zijn dan andere vormen van oefening, vooral voor mensen die moeite hebben met buigen en draaien. Als u een aanzienlijke hoeveelheid gewicht moet laten vallen, is een oefenbal een goed hulpmiddel om aan de slag te gaan. Praat met uw arts voordat u aan een nieuwe trainingsroutine begint.

Tijd

Zwaarlijvig zijn kan uw vermogen om te oefenen zeer lang verstoren. Maar zelfs als je het maar een paar minuten volhoudt, profiteert je lichaam. Na verloop van tijd zul je uithoudingsvermogen bereiken voor langere oefenbal-sessies. Het informatienetwerk Gewichtscontrole stelt voor de eerste week vijf minuten te trainen en de volgende week tot acht minuten. Blijf elke week een paar minuten toevoegen aan je balroutine.

Opdrachten

Uw maat kan de bewegingsbalbewegingen beperken die u kunt uitvoeren. Velen zijn echter geschikt voor mensen van alle groottes. Begin met oefeningen waar u zich prettig bij voelt, die uw motivatie verhoogt en u helpt kracht en uithoudingsvermogen op te bouwen. De eenvoudigste manier om een ​​oefenbal te gebruiken is om erop te zitten in plaats van een traditionele stoel; stuiteren verbrandt voorzichtig extra calorieën. Dit is comfortabel voor de meeste mensen, ongeacht de grootte. Terwijl je zit, til je een been op en neer en wissel je vervolgens af van het andere been. Als je problemen hebt om van de grond te komen, gebruik je je oefenbal om te helpen bij push-ups, crunches en situps, zonder dat je helemaal gevoelig hoeft te zijn. Plaats de bal tussen je rug en de muur om de stabiliteit voor het uitvoeren van squats te verbeteren.

Voordelen

Door een oefenbal gedurende 15 minuten te gebruiken, kan een persoon van 300 kilo bijna 100 calorieën verbranden, wat helpt bij gewichtsverlies wanneer dit in evenwicht is met een caloriearm maaltijdplan. Als uw maat de volledige bewegingsvrijheid belemmert, helpt het gebruik van een oefenbal de flexibiliteit te vergroten, waardoor het gemakkelijker wordt om extra bewegingen van de oefenbal in uw routine op te nemen. Als je niet van sporten houdt, kan een bal leuker zijn dan traditionele vormen van oefening, waardoor de kans groter wordt dat je hem gebruikt. Zittend op een oefenbal versterkt en verstevigt uw kernspieren, wat het evenwicht verbetert voor andere vormen van oefening.

Overwegingen

Voor het meeste voordeel van een oefenbal, gebruik het consequent, beveelt M.D. Ali aan, co-auteur van "The Obesity Reality: A Comprehensive Approach to a Growing Problem." Hij raadt af om lange tijd op een oefenbal te zitten, wat rugpijn kan veroorzaken. Als u pijn voelt tijdens een training met een oefenbal, stop dan en raadpleeg uw arts.