Adviezen

Helpt afvallen om je nek je om beter te ademen?

Helpt afvallen om je nek je om beter te ademen?


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Als je te zwaar bent, zijn er veel redenen waarom ademen moeilijk kan zijn. U kunt uit vorm zijn, het vet kan op uw middenrif drukken of u kunt een aandoening ervaren die obstructieve slaapapneu wordt genoemd. Afvallen kan je helpen beter te ademen, je beter te voelen en kan zelfs je leven verlengen.

Wat is slaapapneu?

Obstructieve slaapapneu is een aandoening waarbij de ademhalingswegen in de keel instorten en de luchtstroom blokkeren terwijl u slaapt. Dit verstikt de hersenen in wezen voor korte periodes. Volgens de American Association for Respiratory Care hebben 18 miljoen Amerikanen slaapapneu. Sommige symptomen zijn snurken, 's nachts herhaaldelijk wakker worden en overdag slaperig. Als ernstige slaapapneu niet wordt behandeld, kan dit leiden tot hartproblemen.

Grote kelen blokkeren lucht

Het hebben van een grote keel is gevonden om uw kansen op slaapapneu te vergroten. Vrouwen met een nekomtrek groter dan 16 inch en mannen met een nekomtrek groter dan 17 inch hebben een hoger risico op obstructieve slaapapneu. Dit komt omdat de luchtwegen voller zijn met vet dan voor een dunnere persoon. Het extra vet rond de keel kan ervoor zorgen dat het instort.

Raadpleeg uw arts

Als u merkt dat uw nek aan de grote kant is en u een van de andere hierboven genoemde symptomen heeft, moet u uw arts raadplegen. Uw medische professional kan u testen op slaapapneu in een slaaplaboratorium, waar u wordt uitgerust met neurologische sensoren en een ademhalingsapparaat. Deze meten je hersengolven en ademhalingspatronen terwijl je slaapt.

Behandeling

Als bij u slaapapneu wordt vastgesteld, moet u mogelijk een CPAP-machine gebruiken terwijl u slaapt. Deze machine opent een ingeklapte keel met behulp van luchtdruk. Uw arts zal u ook adviseren om af te vallen. Gewichtsverlies kan de druk op uw keel verminderen, waardoor het gemakkelijker wordt om te ademen.


Bekijk de video: Slaap Meditatie - In Slaap Vallen Zonder Stress (Mei 2022).