Info

The Ballerina Body Vs. Model lichaam


Als je denkt aan het lichaam van een ballerina en het lichaam van een model, denk je waarschijnlijk dat ze erg op elkaar lijken - zowel dun als in vorm. Hoewel de meeste ballerina's en modellen dun zijn, zijn hun lichaamsstructuren volledig verschillend. Het lichaam van een ballerina is gespierder en wordt meestal gevormd door vele uren dansen, terwijl het lichaam van een model dunner en strakker is en gevormd door de druk van haar carrière.

Ballerina lichaam

Het lichaam van een stereotiepe ballerina is lang en dun. Omdat het lichaam de kunst van het ballet produceert, zijn alle ballerina's kritisch en voelen ze de druk om dun te zijn. Volgens danser Jenifer Ringer, die de Sugar Plum Fairy speelde in George Balanchine's The Nutcracker, heeft New York City Ballet dansers van elk lichaamstype. Terwijl velen zich de magere, slanke ballerina voorstellen, zijn er lange, tengere, atletische en bochtige ballerina-dansers in de NYCB en over de hele wereld. Een ballerina vereist spierkracht die elk van de verschillende lichaamstypes hebben vanwege hun constante dansen. Ze hebben die kracht nodig om niet alleen te dansen, maar ook om hun partners te ondersteunen.

Model lichaam

Net als ballerina's zijn er modellen in elke vorm en maat. Zoals voormalig supermodel Tyra Banks zei: "Alle soorten meisjes kunnen mooi zijn - van de dunne, grote, korte, zeer lange en alles daar tussenin." Helaas hebben de media de neiging zich te concentreren op de dunne modellen. Lichaamsbeeld en zelfvertrouwen eisen een tol aan modellen om hun gewicht laag te houden. Justin Gelband, ook bekend als de Model Whisperer, zegt dat er niet één model is dat niet voor haar lichaam hoeft te werken. Modellen steken eindeloze tijd en energie in om elk gebied strak te houden terwijl ze over de landingsbaan lopen.

Ballerina lichaamstraining

Deze lichaamsoefeningen met ballerina concentreren zich voornamelijk op je billen, dijen, heupen en kern. Begin met je heupen en billen met je hielen tegen elkaar en tenen uit elkaar om een ​​V. te vormen. Houd een stevig voorwerp vast voor ondersteuning. Schuif je linkerbeen terug naar 7 uur. Houd je heupen op hun plaats en til je linkervoet een paar centimeter omhoog. Buig en pulseer langzaam gedurende 30 seconden, pulseer vervolgens nog 30 seconden sneller. Richt je tenen en pulseer langzaam gedurende 30 seconden, daarna nog eens 30 seconden sneller. Houd je heupen op hun plaats en teken gedurende 15 seconden in elke richting kleine cirkels in de lucht. Wissel van been en herhaal elke oefening.

Model lichaamstraining

Om een ​​model body te krijgen, hoef je niet elke dag te trainen, volgens Justin Gelband. In plaats van de typische crunches, bestaan ​​zijn trainingen uit balancerende bewegingen om de kern en andere spieren te trainen. De trainingen omvatten de plank van Archer, de superman met één arm, de butt lifter en de heup- en dijblaster, die drie dagen per week moet worden gedaan. Wijzig voor elke set die u voltooit de hoek van uw armen of benen - afhankelijk van de oefening die u doet. Hiermee kunt u zich op elke spier richten. Voeg bij deze oefeningen drie tot vier dagen van de week 30 tot 40 minuten cardio toe.

Aanbevelingen

Werk niet te hard om te streven naar die superdunne ballerina's of modellen die je ziet. Vergeet niet dat zowel ballerina's als modellen in alle soorten en maten verkrijgbaar zijn. Jezelf voorbij je tolerantiepunt werken, zal alleen pijn of letsel veroorzaken, waarvoor een of twee dagen vrij is om te genezen of zelfs meer - afhankelijk van de omvang van je letsel.