Adviezen

Hoe rustgevende slagen per minuut te verlagen

Hoe rustgevende slagen per minuut te verlagen


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Volgens de Mayo Clinic varieert een normale hartslag in rust voor een gezonde volwassene tussen 60 en 100 slagen per minuut. Over het algemeen is een lagere hartslag in rust een teken van beter cardiovasculair functioneren en een efficiënter hart. Hoog getrainde atleten kunnen bijvoorbeeld een hartslag in rust hebben van slechts 40 slagen per minuut. Een extreem lage hartslag in rust kan echter alarm veroorzaken, net als een te hoge hartslag. U kunt uw hartslag in rust verlagen door belangrijke veranderingen in levensstijl aan te brengen.

Stap 1

Train vaker. Volgens de Centers for Disease Control and Prevention zullen wekelijks minimaal 150 minuten cardiovasculaire oefeningen met een matige intensiteit worden uitgevoerd, waardoor het functioneren en de efficiëntie van uw hart en longen aanzienlijk zullen verbeteren. Deelname aan activiteiten zoals joggen, wandelen, fietsen, zwemmen en tennis kan uw hartslag in rust verlagen, u helpen afvallen en uw risico op het ontwikkelen van bepaalde gezondheidsproblemen zoals hartaandoeningen en diabetes verminderen.

Stap 2

Verlaag uw stressniveau. Stress kan uw hartslag verhogen, meldde Dr. Howard LeWine op de website van Harvard Health Publications. Als je meer stress draagt, blijft je lichaam alert en blijft je hartslag in rust ook hoger. Neem de tijd om te ontspannen, tot rust te komen en de dingen te doen die u leuk vindt. Leer 'nee' zeggen tegen andere mensen als u hierdoor meer tijd voor uzelf kunt maken.

Stap 3

Zorg elke nacht voor voldoende slaap. Een artikel uit de USA Today van 2007 citeerde onderzoek uit het tijdschrift "SLEEP" waarin werd geconstateerd dat slaapgebrek, vooral voor meerdere nachten op rij, zal resulteren in een hogere hartslag in rust totdat je slaapt en je lichaam weer normaal functioneert. .

Stap 4

Neem een ​​gezonder dieet op. Overgewicht zal je rusthartslag verhogen, volgens de American Heart Association, en het combineren van een gezond, caloriebewust dieet met regelmatige lichaamsbeweging kan veilig helpen om duurzaam gewichtsverlies te bereiken. Gedurende de dag verschillende kleinere maaltijden eten om je bloedsuikerspiegel te stabiliseren, gehydrateerd blijven door veel water te drinken en overmatige hoeveelheden cafeïne vermijden, zullen allemaal helpen om je rustbeurten per minuut te verlagen. Raadpleeg een arts om een ​​dieet te selecteren dat bij u past.

Stap 5

Controleer uw pols regelmatig om uw rustbeats per minuut te controleren. Na een paar minuten rusten om uw hartslag te stabiliseren, plaatst u uw wijsvinger en middelvinger aan de duimzijde van de voorkant van uw pols tussen de pees en het bot dat uw radiale slagader bedekt. Tel het aantal hartslagen dat binnen een tijdspanne van 15 seconden optreedt en vermenigvuldig met vier om je rustbeats per minuut te bepalen.

Tip

  • Controleer je pols in je nek als je moeite hebt om het aan je pols te doen. Plaats uw wijsvinger en middelvinger net naast de luchtpijp en voel naar de beats.
  • Controleer uw medicatieregime. Het nemen van schildkliermedicatie, of het nemen van een van meerdere medicijnen met een te hoge dosis, kan uw hartslag in rust verhogen.


Bekijk de video: Khutba. Hoe slaag ik voor mijn examen? (Mei 2022).