Adviezen

Hoe het watergewicht in benen en voeten te verlagen

Hoe het watergewicht in benen en voeten te verlagen


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Wanneer u vocht vasthoudt, hoopt de vloeistof zich vaak op in het meest afhankelijke deel van uw lichaam, uw benen en voeten. Het vasthouden van vocht in de benen en voeten - een aandoening die bekend staat als afhankelijk oedeem - kan het ongemakkelijk maken om te lopen en het moeilijk maken om schoenen aan te trekken. Zwelling neemt vaak toe wanneer het buiten heet is, wat in bepaalde delen van Arizona het grootste deel van het jaar kan betekenen. Eenvoudige maatregelen kunnen helpen om zwelling te verminderen. Behandeling voor onderliggende medische aandoeningen die vochtretentie veroorzaken, kan ook helpen. Raadpleeg uw arts als u vocht in uw onderste ledematen vasthoudt.

Oorzaken

Het bepalen van de oorzaak van vochtretentie in de benen kan u en uw arts helpen de juiste behandeling te bedenken. Overmatige inname van natrium en aderproblemen zoals spataderen of bloedstolsels in uw benen kunnen zwelling in uw voeten en benen veroorzaken. Omdat vloeistof naar het laagste punt stroomt, komt overtollig water in je benen en voeten terecht. Als u een hartaandoening heeft waardoor uw hart minder effectief dan normaal pompt, vloeit er een back-up in uw bloedsomloop, wat vaak zwelling van de onderste extremiteit veroorzaakt. Verhoogd bloedvolume tijdens de zwangerschap veroorzaakt vaak afhankelijk oedeem. Gewoon langdurig staan ​​bij warm weer kan ook leiden tot zwelling van benen en voeten. Diabetes en nierziekten kunnen ook afhankelijk oedeem verhogen.

Eenvoudige maatregelen

Een van de eenvoudigste manieren om afhankelijk oedeem te verminderen, is door je benen en voeten hoger te houden dan je hart. Dit stimuleert de vloeistofstroom terug naar het hart. Bij warm weer kan het koelen van je voeten en benen in een koel bad of een emmer water ook helpen om oedeem te verminderen, omdat de kou bloedvaten vernauwt zodat zich minder vocht ophoopt. Breng je benen omhoog wanneer je overdag gaat zitten. Wanneer u langdurig zit, zoals tijdens lange autoritten of vliegreizen, beweeg dan uw benen regelmatig en ga niet zitten met uw benen of enkels gekruist.

Dieetmaatregelen

Hoewel het contra-intuïtief lijkt, helpt het drinken van meer water je nieren om overtollig vocht weg te spoelen. Verminder de inname van natrium tot niet meer dan 1500 milligram per dag, indien mogelijk; dit is het bedrag dat wordt aanbevolen door de American Heart Association. Als u uw inname niet zo laag kunt krijgen, streef dan naar 2.300 milligram per dag, het bedrag dat wordt aanbevolen door de 2010 Dieetrichtlijnen voor Amerikanen. Supplementen zoals B-5, B-6, calcium of sommige kruiden kunnen oedeem helpen verminderen, maar neem geen supplementen zonder de goedkeuring van uw arts.

Kledingkeuzes

Vermijd schoenen en sokken die strak zitten en de bloedsomloop naar uw onderbenen of voeten afsnijden. Vraag uw arts of compressiekousen uw vochtretentie kunnen verminderen. Compressiekousen passen strakker in de buurt van je voeten en worden losser dichter bij je dijbeen. Doe ze aan voordat je 's ochtends zelfs uit bed komt. De pasvorm voorkomt dat bloed zich in de benen verzamelt. Compressiekousen hebben verschillende sterktes; praat met uw arts over het type dat geschikt is voor uw aandoening. Sommige compressiekousen worden alleen op recept verkocht.

Medicijnen

Uw arts kan in sommige gevallen diuretica voorschrijven om het vloeistofvolume te verminderen en afhankelijk oedeem te verminderen. Neem nooit diuretica zonder toestemming van uw arts, omdat deze bijwerkingen hebben. Geneesmiddelen die uw hart versterken en de kracht van elke hartslag verhogen, kunnen ook de bloedafzetting in de onderbenen en voeten verbeteren. Medicijnen om onderliggende ziekten zoals diabetes en nierziekten te behandelen, verminderen complicaties zoals oedeem aan de onderste ledematen.


Bekijk de video: Red Tea Detox (Juli- 2022).


Opmerkingen:

  1. Ardell

    Ja, iemand heeft een fantasie

  2. Austen

    At someone alphabetic алексия)))))

  3. Mazumi

    Wonderful, very valuable informationSchrijf een bericht