Adviezen

Liggende Leg Press versus zittende Leg Press

Liggende Leg Press versus zittende Leg Press


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Als het gaat om het afstemmen en beeldhouwen van je benen, levert de meest beproefde fitnessapparatuur soms de beste resultaten. Om je benen strakker en sterker te maken, voeg je de klassieke legpress toe aan je trainingsroutine.

Er zijn twee soorten beenpersen: de zittende beenpers en de verticale beenpers. Beide werken om het hele been te versterken en te vormen, waarbij bij elke herhaling meerdere spiergroepen worden betrokken.

Verticale beenpers

De verticale pootpers, ook bekend als een 'pootstijl', gebruikt verzwaarde platen die rechtstreeks aan de slee zijn bevestigd. De verzwaarde schijven zijn op rails gemonteerd en de gebruiker zit onder de slee en duwt deze met zijn voeten omhoog. Een verticale beenpers is uitgerust met een veiligheidsbeugel die voorkomt dat de gewichten naar beneden vallen of de gebruiker vasthouden.

Zittend beenpers

De zittende beenpers is ook bekend als de kabelbeenpers. In deze pers zit de gebruiker rechtop en duwt de verzwaarde platen met hun voeten naar voren. De gewogen platen zijn bevestigd aan gestapelde gewichten door een lange stalen kabel.

Spieren gebruikt

Beide soorten beenpersen werken op dezelfde spieren en leveren vergelijkbare resultaten, dus het kiezen van een machine moet gaan over welke machine u het prettigst vindt.

Zowel slee- als kabelpootdrukken werken om de kuiten, hamstrings en quadricep-spieren te versterken. De spieren worden versterkt terwijl u uw knieën naar uw lichaam trekt terwijl u gewicht draagt ​​van de beenpers. De spieren grijpen in en buigen tegen het gewicht, wat spiervezels bouwt en een strakkere look in je benen creëert.

Ermee beginnen

Kies om te beginnen de hoeveelheid gewicht die u geschikt acht. De vuistregel is om ongeveer twee keer je lichaamsgewicht in te drukken. Bevestig het geselecteerde gewicht op zijn plaats met de metalen pin. Je benen moeten in een hoek van 90 graden staan ​​voordat je begint. Nadat u de veiligheidsstang van het gewicht hebt verlaagd, gaat u zitten (kabelstijl) of gaat u liggen (slee-stijl) met gebogen knieën en voeten licht tegen het gewicht aan en strek u langzaam naar buiten uit.

Juiste vorm

Houd uw knieën in een hoek van 90 graden en plaats uw voeten plat tegen het bord, ongeveer op heupbreedte van elkaar. De benen moeten op één lijn liggen met de knieën en mogen niet naar binnen of naar buiten buigen.

Adem uit terwijl je het gewicht langzaam weg duwt en zorg ervoor dat je je knieën niet op slot doet. Adem in terwijl je het gewicht langzaam naar je lichaam terugbrengt, en zorg ervoor dat je het gewicht niet terugslaat. U moet voldoende druk in de benen voelen om ongemakkelijk te zijn, maar mag geen pijn of overbelasting voelen.

Het juiste gewicht tillen

Probeer een paar herhalingen om de hoeveelheid gewicht te meten die nodig is om de toon te versterken en te versterken. Je zou een goede hoeveelheid weerstand en druk moeten voelen, maar je beweging moet nog steeds relatief vloeiend zijn. Hoewel tweemaal drukken op je lichaamsgewicht gemiddeld is, willen beginners dit gewicht kunnen opbouwen, terwijl degenen met een goede beenkracht gewicht kunnen toevoegen naarmate ze vorderen.

Frequentie

Een legpress-workout moet twee tot drie keer per week worden uitgevoerd, met minstens een rustdag daartussenin. Richt bij elke training op vier sets beendrukken, met 6 tot 10 herhalingen in elke set.

Stretching

Gebruik nooit een pootmachine zonder erna uit te rekken. Een set statische lunges en quadriceps strekt zich uit om ervoor te zorgen dat je knieën, quadriceps en hamstrings niet te strak worden.

Veiligheidstips en waarschuwingen

Voorkom letsel door de juiste vorm te gebruiken en controleer altijd of de gewogen platen goed zijn vergrendeld. Hoewel je misschien graag gewicht wilt toevoegen, is het niet raadzaam om je gewicht tussen de trainingen met meer dan 20 procent te verhogen. Door je spieren langzaam te laten versterken door het gewicht gestaag te verhogen en "rustdagen" op te nemen, blijf je sterk en blessurevrij.


Bekijk de video: Hoe doe je de Leg Press (Mei 2022).