Adviezen

Wat zijn de belangrijkste spiergroepen bij het afvallen?

Wat zijn de belangrijkste spiergroepen bij het afvallen?


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Afvallen is een proces waarbij je je hele lichaam moet trainen. Je lichaam slaat vet op in verschillende gebieden, dus je moet verschillende spiergroepen oefenen om dat vet te verbranden en af ​​te vallen. Door de spieren in uw bovenlichaam, middengedeelte en benen aan te spannen, kunt u vetweefsel in uw lichaam verwijderen en vervangen door magere, gezonde spieren.

Hoe oefening vet verbrandt

Je verliest gewicht als je meer calorieën verbrandt dan je verbruikt. Wanneer u sport, helpt u uw lichaam calorieën te verbranden; je lichaam moet dan opgeslagen vet gebruiken voor energie, zodat je lichaamsvet vermindert. Aërobe activiteit helpt uw ​​lichaam calorieën te verbranden, maar het is belangrijk om ook gewichtstraining op te nemen voor uw belangrijkste spiergroepen. Volgens Mayo Clinic: "Naarmate je spiermassa wint, krijgt je lichaam een ​​grotere 'motor' om calorieën efficiënter te verbranden."

Dus hoe meer je je spieren traint, hoe efficiënter je lichaam vet verbrandt.

Bovenlichaam

Het bovenlichaam heeft de neiging om vet op te slaan in de rug van de bovenarmen of triceps en in de borst. Door de belangrijkste spiergroepen in het bovenlichaam te bewerken, inclusief de triceps, biceps en borst, kunt u deze gebieden versterken en gewicht verliezen. Lichaamsgewicht oefeningen zoals push-ups en triceps dips kunnen helpen vet te verminderen in deze typische probleemgebieden. Gewichtstrainingsoefeningen zoals de biceps curl en triceps overhead press kunnen het bovenlichaam versterken en u meer kracht en uithoudingsvermogen geven.

Buik

Vetopslag in de buik is meestal geconcentreerd in het maaggebied en de zijkanten, wat resulteert in een buik en liefdeshandvatten. Om vet in deze gebieden te helpen verminderen, moet u de buikspieren en obliques trainen. Crunches, sit-ups en zijwaartse buigingen kunnen de buikspieren en obliques aanpakken. Door deze spiergroepen te ontwikkelen, kun je afvallen, omdat volgens Bodybuilding.com "spieren meer calorieën nodig hebben om zichzelf te handhaven." Midsection vet zal worden gebruikt als energie om deze nieuw ontwikkelende spieren te behouden.

Onderlichaam

Wat je onderste helft betreft, slaat vet zichzelf vaak op in de heupen, billen en dijen. Om dit te bestrijden, moet je je concentreren op het werken van de bilspieren, hamstrings, quadriceps en adductoren. Squats met of zonder halters en beenliften met of zonder enkelgewichten zijn samengestelde oefeningen die deze spiergroepen in het onderlichaam kunnen aanpakken. Lopen of joggen helpt ook om deze spiergroepen te versterken en geeft je de cardio die je nodig hebt om die extra laag vet kwijt te raken.


Bekijk de video: BESTE OEFENINGEN VOOR SPIERGROEI & VETVERLIES (Mei 2022).