Adviezen

Welke belangrijke organen van het lichaam profiteren het meest van sporten?

Welke belangrijke organen van het lichaam profiteren het meest van sporten?


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

De gezondheidsvoordelen van algemene lichaamsbeweging zijn bekend. Degenen die sporten, voelen zich over het algemeen beter en hebben minder gezondheidsproblemen. Zelfs mensen met chronische gezondheidsproblemen - zoals diabetes - kunnen hun aandoeningen beter beheren met lichaamsbeweging. Maar afhankelijk van het type oefening, profiteren sommige van de belangrijkste organen van het menselijk lichaam het meest van oefening. En het is deze reactie die de sporter helpt resultaten te bereiken zoals gewichtsverlies, lagere bloeddruk en verlaagde bloedsuikerspiegel.

Het hart en het cardiovasculaire systeem

Het cardiovasculaire systeem bestaat voornamelijk uit slagaders, aders en in het midden het hart. Het hart is het spierkrachthuis van het systeem dat moet worden uitgeoefend om in topvorm te blijven. Oefeningen die de hartslag verhogen, oefenen de hartspier uit en pompen bloed efficiënter door het lichaam. Hardlopen, joggen, aerobe oefeningen zijn slechts enkele voorbeelden die het cardiovasculaire systeem werken. Naarmate het cardiovasculaire systeem wordt uitgeoefend, zal de rusthartslag dalen, de bloedsomloop verbeteren en het bloedvolume toenemen. Bovendien zal de bloeddruk dalen, "slechte" cholesterol kan dalen, terwijl goede cholesterol kan stijgen en er zal minder plaque in uw bloedvaten worden opgebouwd.

Het spierstelsel

Door een proces dat bekend staat als hypertrofie - een vergroting van cellen - worden spieren tijdens het sporten niet alleen groter, maar ook sterker. Activiteiten die nieuwe spiereiwitten creëren, zoals gewichtstraining en niet-dragende gewichtsoefeningen zoals lunges en squats, verhogen de spieractiviteit en stimuleren spiergroei. Het eten van eiwitten na een training gericht op krachttraining zal spiergroei stimuleren.

Longen en het ademhalingssysteem

De longen worden uitgeoefend door normale ademhaling. De eenvoudige handeling van ademhalen oefent de longen en het middenrif uit. Het uitvoeren van aerobe oefeningen die de hartslag en ademhaling verhogen, de hoeveelheid die in één keer wordt ingeademd, zal de longen trainen. Naarmate de longen worden geoefend, neemt het lichaam meer zuurstof op en kan het efficiënt gebruiken.

De hersenen en het centrale zenuwstelsel

Het centrale zenuwstelsel omvat de hersenen en het ruggenmerg. Het centrale zenuwstelsel is verantwoordelijk voor het handhaven van de autonome functies van het menselijk lichaam, of de functies die buiten onze controle liggen. Dit zijn bijvoorbeeld ademhaling en hartslag. Wanneer het lichaam oefent, produceert het hormonen. De hersenen produceren eigen hormonen, neurotransmitters genaamd: serotonine, epinefrine, adrenaline en endorfines. Deze kunnen pijn verminderen en zorgen voor een euforisch gevoel dat mensen met milde, niet-klinische depressies kan helpen. De afgifte van deze neurotransmitters kan ook de slaap verbeteren en de eetlust verminderen.

Middelen


Bekijk de video: Groentes die de nierfunctie helpen te verbeteren (Juli- 2022).


Opmerkingen:

 1. Emmanuele

  Prachtig, dit is zeer waardevolle informatie

 2. Kelsey

  U vraagt ​​me niet waar ik erover kan lezen?

 3. Anant

  Het klampt zich vast, klampt zich vast. goed geschreven!

 4. Malacage

  Nou, wat kun je zeggen ...Schrijf een bericht