Adviezen

Hoe maak je een mistoplossing voor een bril

Hoe maak je een mistoplossing voor een bril


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Of je nu tussen koraalriffen en heldere vissen zwemt, in een zwemwedstrijd racet of de wind in je haar op een motorfiets voelt, het hebben van je bril mist omhoog kan een grote domper zijn op een anders leuke tijd. Als je niet bereid bent om het geld op te pikken om een ​​van de vele anti-condensoplossingen te proberen, moet je een aantal dingen proberen, met ingrediënten die je waarschijnlijk thuis hebt.

Speeksel

Misschien is de meest toegankelijke oplossing voor het ontwasemen van uw bril juist in uw lichaam: speeksel. Dit is een oude truc die zwemmers gebruiken om hun bril schoon te houden terwijl ze onder water zijn. Spuug een kleine hoeveelheid speeksel in het binnenste gedeelte van de bril, verdeel het rond en laat het overtollige water eruit lopen. Herhaal het proces voor de buitenkant van de zwembril. Hoewel deze behandeling meestal niet meer dan één ronde van het zwemmen duurt, is het gemakkelijk om te doen en zou het niet teveel moeite moeten zijn om voor elke zwemsessie te herhalen.

Babyshampoo

Volgens de Hawaiiaanse snorkelbron Kihei Beach Bums kan het aanbrengen van babyshampoo op je bril voor het zwemmen ook de mist verminderen. Kihei Beach Bums beveelt aan om een ​​druppel scheurvrije babyshampoo rechtstreeks aan de binnenkant van je bril toe te voegen net voor het zwemmen. Verspreid de babyshampoo en geef de bril vervolgens een spoeling in het water. Je kunt ook een spray-on-oplossing maken met één deel babyshampoo op vijf delen water. Voeg de oplossing toe aan een spuitfles en spuit deze in net voordat u in het water gaat.

Azijn

Apartment Therapy beveelt het gebruik van een azijnmengsel aan als anti-misttherapie voor badkamerspiegels. Je kunt de oplossing ook proberen op een motor- of zwembril, omdat spiegels om dezelfde reden beslaan: overmatig vocht. Doe 2 eetlepels azijn in een kom met heet water en roer rond. Dompel vervolgens een pluisvrije doek in de kom, veeg de binnenkant en buitenkant van de bril schoon en laat hem drogen. Veeg de oplossing niet af met een droge doek, want hierdoor verdwijnt de anti-condens toepassing.

Aardappel

Volgens onderzoekers van de Universiteit van West-Australië is een andere oplossing van eigen bodem het gebruik van een aardappel. Onderzoekers haalden het sap van een aardappel en veegden het over hun vizier om het te testen, maar je kunt hetzelfde effect creëren door een aardappel te snijden en over je bril te vegen. Laat het sap drogen en gebruik vervolgens een doek om eventuele troebelheid weg te vegen die een goed zicht in de bril kan belemmeren.