Adviezen

Hoe situps eenvoudiger te maken

Hoe situps eenvoudiger te maken


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Situps zijn een klassieke buikoefening die de meeste mensen minstens één keer hebben gedaan. Maar een onjuiste vorm, uw algehele fitnessstatus en een geschiedenis van blessures kunnen allemaal situps moeilijker maken en zelfs rug- en nekpijn veroorzaken. Als je moeite hebt om situps te doen, praat dan eerst met je arts om ervoor te zorgen dat je geen spier- of gewrichtsproblemen hebt. Werk dan geleidelijk aan meer herhalingen van situps uit naarmate u meer bekwaam wordt.

Stap 1

Neem de juiste vorm aan wanneer u situps doet. Ga op je rug liggen en buig je knieën. Je voeten moeten plat op de vloer blijven. Plaats uw handen achter uw hoofd, aan de zijkanten van uw hoofd of over uw borst. Gebruik je handen niet om jezelf op te tillen. Duw vervolgens je rug naar beneden zodat deze plat tegen de vloer ligt. Dit houdt je buikspieren vast en vermindert de druk op je rug - een veel voorkomende oorzaak van pijn tijdens situps. Terwijl je je buikspieren aanspant, til je je romp van de grond naar je knieën. Adem uit terwijl je optilt en adem in als je weer naar beneden gaat.

Stap 2

Voer uw situps op een helling uit. Decline boards zijn ideaal voor deze optie, die de belasting van je bovenlichaam vermindert en het veel gemakkelijker maakt om een ​​situp te doen. Plaats uzelf zodanig dat uw benen hoger op de helling staan ​​dan uw bovenlichaam, maar houd uw knieën gebogen en uw kleine rug in de grond gedrukt. Voer vervolgens situps uit. Deze aanpak zal het spieropbouwende potentieel van uw situps enigszins verminderen, maar kan u helpen voldoende kracht op te bouwen om situps op een vlakke ondergrond te doen.

Stap 3

Doe situps op een oefenbal. Dit kan de druk op uw rug verminderen en u helpen de juiste vorm te behouden. Plaats de behendigheidsbal onder uw rug en houd uw voeten plat op de vloer. Je romp moet gelijk zijn met de bal; buig je rug niet zodat je volledig op de bal rust en je hoofd naar beneden is. Til vervolgens je romp langzaam omhoog van de bal terwijl je je benen stil houdt en je buikspieren bezig zijn.

Tip

  • Situps alleen zorgen er niet voor dat je vet verliest in je buik. Om vet te verbranden, moet je cardiovasculaire oefeningen doen.
  • Begin met minder herhalingen - vijf of minder - en bouw geleidelijk op naar meer herhalingen naarmate situps gemakkelijker worden. Wanneer je deze oefening voor het eerst onder de knie hebt, is een goede vorm van vitaal belang.


Bekijk de video: Life is easy. Why do we make it so hard? Jon Jandai. TEDxDoiSuthep (Mei 2022).