Adviezen

Hoe een zwakke hand sterker te maken

Hoe een zwakke hand sterker te maken


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Van rotsklimmen tot worstelen tot gewichtheffen, de kracht van je handen en hun grip hebben een enorm - hoewel ingetogen - effect op je prestaties. Talloze oefeningen, sommige met standaard fitnessapparatuur en andere met huishoudelijke artikelen, helpen zwakke handen of handgrepen te versterken. Om met de hand een persoonlijk fitnessdoel te versterken, selecteert u drie of vier oefeningen om een ​​op de hand gericht trainingsschema te maken.

Stap 1

Voer eenvoudige handmatige oefeningen zonder apparatuur uit. Plaats uw hand met open handen op een harde, vlakke ondergrond voor een oefening om uw vingers toe te voegen. Knijp eenvoudigweg alle cijfers samen - houd al uw vingers recht naar voren, sluit de opening tussen de vingers en breng uw duim zo strak mogelijk tegen de zijkant van uw handpalm zonder pijn. Houd vijf tellen vast en voer in sets van 10 uit. Om een ​​duimoefening uit te voeren, drukt u het kussen van uw duim stevig tegen het kussen van uw wijsvinger en houdt u drie sets van vijf tellen vast. Herhaal deze duimdrukkende beweging op elke vinger.

Stap 2

Vergroot de kracht van hand, onderarm, pols en grip met knijpoefeningen. Gebruik een veerbelaste handgreep en knijp de handgrepen langzaam samen terwijl u een vuist maakt. Als alternatief kunt u eenvoudig een tennisbal zo hard mogelijk knijpen als u comfortabel kunt, en de squeeze vijf tellen vasthouden. Voer voor dergelijke knijpoefeningen 10 tot 15 herhalingen per set uit.

Stap 3

Gebruik een weerstandsband voor hand- en polsversterking van gemiddeld niveau. Probeer een polsflexie. Ga rechtop staan ​​met uw voeten aan het ene uiteinde van de band. Houd uw arm een ​​hoek van 90 graden tussen uw biceps en onderarm en houd het andere uiteinde van de band stevig in uw vuist. Ondersteun uw pols door deze met de andere hand stabiel te houden. Zonder uw arm of de rest van uw lichaam te bewegen, krult u uw vuist zo ver mogelijk naar binnen in de richting van uw pols zonder pijn. Voer 10 herhalingen uit in sets van drie.

Stap 4

Neem een ​​handdoek mee in uw trainingsroutine - in combinatie met trainingsapparatuur leent deze eenvoudige tool zich voor tal van geavanceerde handversterkende oefeningen. Om de isometrische druksterkte van uw hand te vergroten, wikkelt u de handdoek stevig om de bar van een gewogen halter en tilt u de halter op bij de handdoek in plaats van het handvat met behulp van de juiste hamerkrulvorm. Begin met 12 herhalingen en drie sets. Je kunt ook op deze manier een halter vasthouden voor de looptraining van de boer, waarbij je eenvoudigweg het gewicht aan je zijde houdt terwijl je langzaam ongeveer 300 voet loopt.

Stap 5

Til een halter op alsof je hem krult en houd hem gedurende 90 seconden in de statische positie aan de bovenkant van de lift - je armen vormen een hoek van 90 graden tussen je biceps en onderarm. Rol een handdoek om de halter om de grip te vergroten en de uitdaging van de oefening te vergroten. Deze oefening bouwt grip en houdkracht op. Verbreed uw grip op de halter om uw knijpkracht te werken.

Tips

 • Voer een warming-up op het hele lichaam uit, zoals joggen of yoga, voor je regime en dynamische rekken over het hele lichaam voor of na de training.
 • Voer een rechterhandset en een linkerhandset uit van elke oefening in uw handregime om een ​​gelijkmatige verdeling van de handkracht te behouden. Voer uw hand een tot drie keer per week uit, zodat uw spieren minimaal 24 uur kunnen herstellen tussen de trainingsdagen.
 • Wanneer u gewichten gebruikt, schaalt u de hoeveelheid gewicht naar uw vaardigheid en comfortniveau. Als vuistregel geldt dat als u aan het einde van een set een gezonde beklemming van de beoogde spieren voelt, u voldoende gewicht heeft. Wees altijd voorzichtig en verhoog geleidelijk de hoeveelheid gewicht terwijl u in de loop van de weken traint.
 • Gebruik geen riemen om uw gripkracht tijdens gewichtstraining te ontwikkelen. Gebruik een stevige grip tijdens elke lift en vul de laatste lift van uw set aan met een statische hold.
 • Vervang een natte handdoek door een tennisbal voor een effectieve knijpoefening.

Middelen


Bekijk de video: Dunne Polsen? 6 Onderarm Oefeningen + Uitleg (Juli- 2022).


Opmerkingen:

 1. Wazir

  Excuseer, dat ik me ermee bemoei, ook ik wil mijn mening uiten.

 2. Kadir

  Dit lijkt me een goed idee. Ik ben het met je eens.

 3. Dal

  Ga aan de slag met het genereren van inkomsten. En zo geweldig!

 4. Pierrel

  original. need to look

 5. Tygozragore

  Die gedachte heb ik verwijderd :)

 6. Randall

  Het is jammer dat ik me nu niet kan uitdrukken - er is geen vrije tijd. Ik zal worden vrijgelaten - ik zal zeker mijn mening over deze kwestie geven.

 7. Kurihi

  Dit thema is gewoon onvergelijkbaar :), ik vind het echt leuk)))Schrijf een bericht