Adviezen

Hoeveel push-ups per dag voor betere abs?

Hoeveel push-ups per dag voor betere abs?


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Het vormen van een gescheurde set buikspieren kan wonderen doen voor je zelfvertrouwen als je in je zwempak zit, maar een sterke kern heeft ook voordelen voor de gezondheid zoals het verbeteren van je houding en het verlichten van rugpijn. Je kunt je buikspieren bouwen door middel van verschillende lichaamsgewichtoefeningen, waaronder push-ups. Hoewel het verleidelijk kan zijn om elke dag marathon-push-upsessies uit te voeren, moet je tijd vrijmaken voor spierherstel.

Push-ups uitvoeren

Push-ups zijn een nuttige oefening om aan uw trainingsregime toe te voegen vanwege hun veelzijdigheid; of je nu thuis, op vakantie of in de sportschool bent, het is eenvoudig om deze oefening uit te voeren. Begin je set push-ups door met je gezicht naar beneden op de vloer te liggen met je armen gebogen en je handpalmen de vloer buiten je schouders aan te raken. Span uw kernspieren aan en strek uw armen om uw lichaam op te tillen zodat uw handen en tenen uw gewicht ondersteunen. Houd je kern strak en laat je lichaam in de beginpositie zakken.

Push-upspieren

Hoewel veel mensen push-ups gebruiken als oefening om hun buikspieren te versterken, zijn de doelspieren van deze oefening je borstspieren, die zich aan elke kant van je borst bevinden. Je buikspieren spelen echter een rol bij de uitvoering van push-ups. Je buikspieren zijn stabilisatorspieren, wat betekent dat ze samentrekken om je te helpen de beweging te bereiken. Je schuine kanten, gevonden aan de zijkanten van je onderlichaam, zijn ook stabiliserende spieren tijdens deze oefening.

Het juiste aantal push-ups

Zoals het geval is met elke spiergroep, moet je je buikspieren de tijd geven om te herstellen tussen trainingen. De tijd die nodig is voor herstel varieert van persoon tot persoon, maar meestal moet u uw buikspieren niet op opeenvolgende dagen trainen. De American Council on Exercise raadt ook af om lange ab-trainingssessies te gebruiken, en tot drie sets van 25 herhalingen constateren is meer dan genoeg om bij te dragen aan de ontwikkeling van ab. Onthoud altijd van het werken aan uw buikspieren als ze nog steeds pijn hebben van een vorige training. Als je gedurende drie weken drie dagen per week drie sets van 25 push-ups uitvoert, zul je waarschijnlijk uiteindelijk gedefinieerde buikspieren bouwen.

Andere Ab-oefeningen

Hoewel push-ups je kern kunnen helpen versterken, kunnen een aantal andere buikspieroefeningen je helpen om je buikspieren snel op te bouwen. Oefeningen zoals de fietsmanoeuvre, de stoel van de kapitein en crunch met verticale benen zijn allemaal effectieve manieren om je buikspieren te bouwen. Andere te overwegen ab-oefeningen zijn traditionele crunches, ab wheel-rollouts en reverse crunches. Voer deze oefeningen uit als een alternatief voor push-ups, maar geef uw spieren altijd de tijd om te herstellen.

Middelen


Bekijk de video: SNEL EEN SIXPACK! DE 5 BESTE BUIKSPIER OEFENINGEN VOOR THUIS (Mei 2022).