Adviezen

Hoeveel situps zijn er nodig om een ​​pond vet te verbranden?

Hoeveel situps zijn er nodig om een ​​pond vet te verbranden?


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Situps helpen je alleen om vet te verbranden als je meer calorieën per dag verbrandt dan je verbruikt. Ze zullen je echter helpen de spieren in je maag te versterken, wat ook je metabolisme kan verhogen. Hoeveel situps u moet doen om een ​​pond vet te verbranden, hangt af van een aantal factoren, waaronder de soorten situps en uw gewicht.

Calorieën In, Calorieën Uit

Je moet ongeveer 3500 calorieën verbranden om een ​​pond vet te verliezen. Het aantal is echter geen exacte wetenschap, want zelfs als je een pond op de schaal verliest, is dat meestal een combinatie van vet, water en spiergewicht. Bovendien moet je de calorieën die je elke dag consumeert in de gaten houden en ervoor zorgen dat je eetgewoonten de calorieën die je hebt verloren niet negeren door situps te doen. Het raadplegen van een personal trainer of uw arts kan u helpen de fijne kneepjes van gewichtsverlies beter te begrijpen.

Calorieën uit situps

Over het algemeen verbranden krachtige gymnastiek zoals pushups en situps 430 calorieën per uur als u 130 pond weegt, en 563 calorieën per uur als u 155 pond weegt. Extrapolatie van deze cijfers, het zou iets meer dan acht uur situps kosten om de 3.500 calorieën te verbranden die nodig zijn om een ​​pond vet te verliezen. De berekening is echter iets ingewikkelder dan dat. De hoeveelheid calorieën die u verbrandt, hangt ook af van de intensiteit en duur van de situps, samen met het type situps. Als je non-stop aan je buikspieren werkt, verbrand je meer calorieën dan wanneer je langzaam situps doet en regelmatig pauzes neemt. Als je je armen en benen gebruikt terwijl je situps doet, verbrand je meer calorieën.

Metabolisme

Hoeveel gewicht u zult verliezen, wordt niet alleen bepaald door het aantal calorieën dat u verbrandt tijdens een situp. Je stofwisseling speelt ook een rol. De basale stofwisseling is hoeveel calorieën je in rust verbrandt. Dit wordt meestal bepaald door je lichaamstype en genetische samenstelling. Je metabolisme in rust bepaalt 60 tot 70 procent van de totale calorieën die je per dag verbrandt. U kunt naar een personal trainer of uw plaatselijke sportschool gaan om uw basaal metabolisme te achterhalen.

Spier

Wanneer je situps doet, verbrand je niet alleen calorieën; je zult ook spieren krijgen. Het verkrijgen van spieren kan u een klein metabolisch voordeel geven en helpt u calorieën efficiënter te verbranden. Een vrouw die gedurende zes maanden driemaal per week traint, kan 10 tot 32 extra calorieën per dag uit haar spieren verbranden. Over het algemeen verbrandt cardio-oefening echter meer calorieën voor u dan extra spieren.

Middelen


Bekijk de video: Weird Ways to Burn 200 Calories (Juli- 2022).


Opmerkingen:

  1. Arrigo

    Ik accepteer het met plezier. Een interessant onderwerp, ik doe mee. Samen kunnen we tot het juiste antwoord komen.

  2. Roane

    What if we look at this issue from a different perspective?

  3. Nickolaus

    Ik raad je aan om een ​​site te bezoeken waar veel artikelen staan ​​over een thema dat je interesseert.Schrijf een bericht