Adviezen

Een ontstoken schouderspier masseren

Een ontstoken schouderspier masseren


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Een ontstoken schouderspier, zoals de oude grap zegt, is de manier van de natuur om je te vertellen te vertragen. Vloeistoffen snellen naar de ontstekingsplaats om te fungeren als een natuurlijke spalk, die beweging beperkt. Je kunt een zachte massage toepassen op de deltoïden van een fitnessbuddy, de spieren die de voorkant, achterkant en bovenkant van het schoudergewricht omringen, om wat rustgevende TLC te brengen naar een sport- of ander letsel. Neem contact op met uw zorgverzekeraar voordat u een massage geeft of ontvangt als u een ernstig letsel aan de schouderspieren of het gewricht vermoedt.

Stap 1

Vraag je buddy met de blessure om te bepalen waar de schouder ontstoken is. Vergelijk het afgebakende gebied van de ontstoken schouder, dat waarschijnlijk zwelling, bult of gebied heeft dat hard en onverzettelijk aanvoelt, met de tegenovergestelde schouder voor mogelijke verschillen. Houd rekening met het feit dat de schouder waarschijnlijk meer gespierd is en aan de dominante kant, meestal de rechterkant, iets groter aanvoelt.

Stap 2

Vraag je partner om te gaan zitten of liggen met het gezicht naar beneden op een trainingsbank, in een massagestoel of op een massagetafel. Plaats uw handpalmen en vingerkussentjes voorzichtig op de ontstoken schouderspier. Vermijd diep ingraven met uw duimen of vingertoppen op het gebied. "Het lichaam reageert met een beschermende terugtrekking als u te veel kracht gebruikt," merkt gecertificeerde massagetherapeut Jennie Natale van Baltimore, Maryland op, "en de spieren spannen verder aan."

Stap 3

Beweeg je handen voorzichtig over het hele schoudergebied. Besteed een paar minuten lichtjes drukken in een cirkelvormige beweging. Vermijd lange slagen of hakken in het gebied met de rand van je handpalmen of holle vingers, zoals te vinden is in ontspannende massage voor normaal weefsel. "Uw doel is om de fascia los te maken, alle lagen van bindweefsel - de lagen rond elke spiervezel," Natale noten. Dit losmaken stimuleert de bloedstroom en genezende voedingsstoffen om de ontstekingsplaats te bereiken, voegt ze eraan toe.

Stap 4

Vraag feedback van je trainingsmaatje over hoe de massage aanvoelt. Als je het een beetje New Age-visualisatie niet erg vindt, stel je dan voor dat je vingers helende energie van de ene mens naar de andere sturen. Natale merkt op dat als ze een ontsteking behandelt, haar doel is om het aan te raken, ervan te houden, zachtjes, alsof het gebied een entiteit op zichzelf is. Erken dat de schouder gewond is en bedank hem voor het helende werk

Tip

  • Als je gedetailleerde kennis hebt, zoals een certificering voor persoonlijke training of massage, interview dan je fitness-buddy over wat er gebeurde om de schouder te verergeren en wanneer het gebeurde. Je buddy kan mogelijk een oefening met een slechte vorm beschrijven en een beetje pijn voelen die je kan helpen de locatie en de betrokken spieren verder te isoleren.
  • Laat uw buddy een gezondheidsdeskundige raadplegen voor aanvullende begeleiding bij de behandeling; dit kan ijs en ibuprofen zijn zoals voorgeschreven door de arts, evenals rust natuurlijk.


Bekijk de video: Slijmbeurs ontsteking; zie wat er gebeurd is na 1 behandeling (Mei 2022).