Adviezen

Enorme krachtvoordelen van handstand-pushups


Een van de meest uitdagende lichaamsgewichtoefeningen is de handstand pushup. Je voert de beweging uit vanuit een verticale positie, vaak ondersteund tegen een muur of met een spotter, door de ellebogen te buigen totdat je hoofd net nauwelijks boven de vloer is. Je hebt extreme kracht en balans nodig om deze beweging onder de knie te krijgen die vaak wordt gebruikt in extreme atletische training.

Lichaamsgewicht

Je beweegt je lichaamsgewicht tijdens een traditionele opdrukoefening, maar je hebt de steun van je voeten en je handen. Tijdens een push-up met handstand, draagt ​​uw bovenlichaam 100 procent van uw lichaamsgewicht versus de 60 procent tijdens een normale push-up.

Spieren

De spieren die al uw gewicht dragen, zijn de drie koppen van de deltoïden, de bovenborst, bovenrug en triceps. Al uw buikspieren - inclusief de dwarse abdominis, rectus abdominis en de schuine - moeten aanzienlijk worden geactiveerd om uw evenwicht te bewaren. U bouwt ook functionele onderarmsterkte tijdens een handstand-pushup.

Pushup versus Schouder druk

Een handstand pushup gebruikt dezelfde spiermechanica als een schouderpers maar met een grotere nadruk op balans en kern. In staat zijn om het barbell-equivalent van je eigen lichaamsgewicht over je hoofd te drukken, garandeert niet dat je de enorme kracht hebt die nodig is om met succes een handstand pushup uit te voeren. Je moet nog steeds de controle en balans ontwikkelen om die hoeveelheid gewicht te duwen terwijl je vrij op je handen staat.

Voorzorgsmaatregelen en overwegingen

Voordat u een push-up van een handstand probeert, dient u bekwaam te zijn in het vasthouden van een handstand. Voor mensen met hoge bloeddruk of glaucoom is een handstand - en de opdruk - gecontra-indiceerd. Om nog meer kracht en controle te bouwen, voert u vrijstaande handstandopdrukoefeningen uit van twee banken of duwstangen. Gebruik een spotter om jezelf veilig te houden.