Adviezen

MCL-traan- en contra-oefeningen

MCL-traan- en contra-oefeningen


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Een mediaal collateraal ligament, of MCL, is een weefsellus die het binnenste aspect van de knie verbindt met het dijbeen, ook wel het dijbeen genoemd. Wanneer vanaf de zijkant druk op de knie wordt uitgeoefend, of wanneer de knie wordt gedraaid, kan een scheur in het mediale collaterale ligament ontstaan. Voorzorgsmaatregelen moeten worden genomen wanneer u een MCL-traan heeft, waaronder het onthouden van oefeningen die het ligament verder kunnen schaden.

Traplopen

Trapklimmers gebruiken de gluteale, kuit-, hamstring- en quadricep-spiergroepen - je billen en benen. Deze machines werken door de werking van traplopen te simuleren, en voor mensen met MCL-tranen moeten trappen worden vermeden. Wetenschappers T.W. Lu en C.H. Lu observeerde de gedwongen toepassing op de knie en omliggende spiergroepen in hun onderzoek uit 2006, "Krachten overgedragen in het kniegewricht tijdens traptrede en afdaling." Vanwege de kracht die op de knie en de omliggende ligamenten wordt uitgeoefend, waarschuwden de wetenschappers tegen het gebruik van trappenklimmers in revalidatieprogramma's.

Diepe Squats

Squats zijn een effectieve oefening die de voorkant en achterkant van je benen en je gluteale spieren trainen en geen dure fitnessapparatuur vereisen. Maar als je een MCL-traan hebt, zijn diepe squats niet veilig. Dr. Eric Berkson met het Quincy Medical Center raadt af "squats of elke oefening die crunching, klikken of pijn in de knieschijf veroorzaakt". Onder begeleiding van een arts of fysiotherapeut kunnen ondiepe squats worden gebruikt tijdens revalidatie.

High-impact oefeningen

Springen, rennen en springen zijn vormen van high-impact oefeningen genaamd pylometrische oefeningen. Tijdens een pylometrische oefening wordt veel kracht uitgeoefend op het ledemaat dat wordt uitgeoefend. Een geblesseerde MCL is onstabiel en zou het niet goed doen tegen de kracht die erop wordt uitgeoefend als u op de geblesseerde knie rent, springt of springt. Omdat er aanwijzingen zijn dat de oefeningen letsel aan de knie kunnen veroorzaken, plaatst Berkson high-impact en pylometrische oefeningen op zijn lijst "NIET aanbevolen".

Zittende beenverlengingsmachines & lunges

Berkson raadt ook af om quadricep-verlengingsmachines of zitbeen-verlengingsmachines en lunges te gebruiken. Zittend been machines zijn te vinden in sportscholen en belasten de enkels, bovenbenen en knieën. Lunges oefenen directe druk uit op de knie, het MCL-ligament en de knieschijfpees. De knieschijf loopt van de knieschijf of patella naar het scheenbeen, ook wel het scheenbeen genoemd. Berkson merkt op dat oefeningen die druk uitoefenen op de knieschijfpees of regio moeten worden vermeden. Dit omvat lunges en beenverlengingen.


Bekijk de video: SAR heli R-01 #MCL (Mei 2022).