Info

Honkbal elleboogoefeningen


Als je honkbal speelt, moet je soms de bal gooien, ervan uitgaande dat je geen aangewezen slagman wilt zijn voor je hele honkbalcarrière. Het versterken van je elleboog gaat meestal hand in hand met het versterken van je schouder en de rest van je arm, en het kan je helpen de bal harder en verder te gooien, ongeacht welke positie je speelt. Vooral werpers hebben sterke ellebogen nodig om hardere fastballs te gooien en betere toonhoogtes te breken - als je oud genoeg bent om dit te doen - en om blessures te helpen voorkomen.

Stretches

Het vergroten van de flexibiliteit en bewegingsvrijheid van uw elleboog is belangrijk, of u nu een blessure revalideert of preventieve maatregelen neemt. Pols flexie, extensie en rotatie oefeningen zullen je elleboog strekken. Strek bijvoorbeeld uw arm recht naar voren, maar draai uw hand naar beneden zodat uw pols ongeveer 90 graden wordt gebogen met uw handpalm naar uw lichaam gericht. Pak uw vingers vast met uw andere hand en buig uw vingers zachtjes naar uw lichaam. Je kunt dezelfde stretch uitvoeren met je vingers omhoog en je handpalm van je lichaam af gericht. Houd in beide gevallen de rek 20 tot 30 seconden vast.

Weerstandsband

Gebruik een weerstandsband om uw flexibiliteit binnen en buiten elleboog te vergroten. Bevestig een band op een stabiel oppervlak op elleboogniveau, houd de band vast met uw werphand en sta dan met uw werpschouder naar het bevestigingspunt gericht. Houd uw bovenarm naast u en uw onderarm recht vooruit. Draai aan je elleboog en onderarm om de band in je buik te trekken. Herhaal de beweging in de tegenovergestelde richting, met je niet-werpende schouder naar het bevestigingspunt gericht. Begin met je hand voor je buik en strek de band vervolgens uit door je onderarm recht voor je te richten. Je kunt de band ook gebruiken om je elleboog te strekken door schouderrotaties uit te voeren of om je elleboog te versterken door polskrullen te doen.

Gewicht training

Voer polsverlengingen, flexies en onderarmrotatieoefeningen uit terwijl u een licht gewicht vasthoudt, zoals een 1-pond halter of handgewicht. Om verlengingsoefeningen uit te voeren, houdt u het gewicht in één hand en laat u uw onderarm op uw dij rusten met uw pols net voorbij de knie. Til met uw handpalm het gewicht zo hoog op als u maar kunt door uw pols alleen te bewegen en laat vervolgens uw hand vallen, opnieuw door alleen uw pols te buigen. Plaats uw handpalm om polsflexie-oefeningen uit te voeren.

Letselpreventie

Honkbal elleboog blessures hebben vooral invloed op werpers. Jonge werpers, vooral hurlers van voor de middelbare school, moeten het aantal worpen dat ze gooien beperken tot 80 tot 100 per week. Het is ook een goed idee om die werpers te beperken tot het gooien van fastballs, omdat het breken van de pitch veel meer stress op de elleboog van een werper legt.