Info

Honkbal Circuit Training


Circuittraining omvat een reeks oefeningen die achtereenvolgens zonder rust worden uitgevoerd. Door onmiddellijk van de ene oefening naar de andere te gaan, houd je je hartslag verhoogd en zorg je voor een sterke cardiovasculaire training. Honkbalspelers hebben goede cardiofitness nodig om gedurende een lang seizoen of zelfs binnen een enkele wedstrijd op hun best te presteren. Als je bijvoorbeeld een honkslag gooit, kun je niet gaan zitten en rusten; je moet klaar zijn om de honken te rennen. Circuittraining helpt honkbalspelers daarom tegelijkertijd hun kracht en cardiofitness te verbeteren.

Beencircuit

Honkbalspelers rennen in korte salvo's, of je nu de honken rent of een vliegbal achterna zit. Dientengevolge zouden honkbalspelers meer als sprinters moeten trainen dan afstandslopers. Door standaard krachttraining te combineren met plyometrische oefeningen, kun je het soort explosieve kracht ontwikkelen dat je nodig hebt als je op de diamant bent. Persoonlijke trainer Jay Johnson beveelt aan dat honkbalspelers een legcircuit uitvoeren dat begint met 20 herhalingen van snelle squats met behulp van een barbell zonder gewichten. Volg dat met 20 lunges - 10 met elk been - 10 boxsprongen en 10 jump squats. Neem een ​​korte rustpauze en herhaal het circuit nog twee keer. Verhoog de intensiteit door lichte halters in je handen te houden voor andere oefeningen dan de snelle squats of springt de doos naar steeds hogere platforms.

Pitcher's training

Het werpen van een honkbal is een totale lichaamsactiviteit die je misschien ongeveer 100 keer moet uitvoeren in een wedstrijd, naast de opwarmvelden die je gooit voordat je aan de wedstrijd begint en voorafgaand aan elke inning. Pitchers vereisen daarom een ​​uitstekende cardio-fitheid en algehele kracht, omdat pitchkracht voornamelijk afkomstig is van je benen en kern. Honkbalcoach Kyle Nellesen suggereert dat werpers een totale lichaamstraining uitvoeren die trek- en duwbewegingen afwisselt om blessures te voorkomen. De training bestaat uit squats, body rijen, deadlifts, dumbbell bench presses, pull-ups, dumbbell lunges, high pulls en push presses. Voer acht herhalingen van de meeste oefeningen uit, maar doe 12 lunges - zes met elk been - en beperk je tot zes pull-ups. Ga van de ene oefening onmiddellijk naar de volgende om de workout als een circuit uit te voeren. Voer drie circuits uit of werk op dat niveau.

Buiten het seizoen krachtcircuit

Om je lichaam op te bouwen in het laagseizoen, of heel vroeg in je voorseizoen conditioneringsroutine, voer je een circuit van 10 oefeningen uit dat weerstand en kerntraining in evenwicht brengt met enkele explosieve bewegingen die je op de diamant nodig hebt. Voer 12 tot 15 squat-to-presses uit - dumbbell squats die eindigen met overhead presses tijdens het opstijgen - gevolgd door 12 dumbbell rijen met elke arm, 20 sit-ups, 15 tot 20 push-ups, 90 seconden snel stappen en van een laag platform, 15 barbell rechte rijen, 20 supermans, 10 dumbbell lunges met elk been, 15 burpees en 20 schuine krullen. Gebruik geen erg zware gewichten - de meeste honkbalspelers moeten niet te veel ophopen - maar zorg ervoor dat de laatste herhalingen van elke oefening uitdagend zijn. Herhaal het circuit twee of drie keer.

Overwegingen

Het uitvoeren van een circuit met honkbaloefeningen is moeilijk in een teamomgeving, omdat niet iedereen tegelijk in beweging kan zijn. In een individuele vaardigheidssessie met een trainer of coach kun je een circuit bedenken dat batting practice plus fielding en base-running drills omvat, allemaal opeenvolgend uitgevoerd. Raadpleeg een arts voordat u aan een soort circuittraining begint. Warm goed op voordat je een circuit doet met 5 tot 10 minuten lichte cardio-activiteit gevolgd door dynamische stretches zoals schoppen van de benen, romprotaties en armcirkels.