Adviezen

Fitness meten op 70-jarige leeftijd


Fitness is niet alleen een kwestie van er op je best uitzien. Hoe meer fit je bent, hoe beter je kwaliteit van leven. Door actief en fysiek fit te zijn, kun je niet alleen dingen blijven doen die je leuk vindt, maar ook het risico op bepaalde ziekten verminderen. U kunt uw conditie verbeteren in elke fase van uw leven, zelfs als u nooit consistent hebt getraind. Met het meten van fitnessniveaus op 70-jarige leeftijd kun je een trainingsprogramma ontwerpen dat gericht is op cardiovasculaire gezondheid, kracht en flexibiliteit - die allemaal afnemen met de leeftijd.

Stap 1

Test uw uithoudingsvermogen door comfortabele, stevige wandelschoenen aan te trekken en zes minuten in een gematigd tempo te lopen, idealiter op een typisch gemarkeerde buitenbaan van 400 meter, wat overeenkomt met 437 meter. Je zou jezelf een beetje moeten inspannen, maar toch in staat zijn om een ​​gesprek te voeren. Meet het aantal meter dat je hebt gelopen. Op 70-jarige leeftijd moet je tussen 480 en 615 meter kunnen lopen als je een vrouw bent, en 545 tot 680 meter als je een man bent. Als u minder dan 350 meter hebt gelopen, bent u gevaarlijk ongeschikt in deze categorie en moet u uw arts raadplegen om een ​​fitnessplan op te stellen dat specifiek is voor uw behoeften.

Stap 2

Meet de flexibiliteit van je bovenlichaam door met je voeten op schouderbreedte uit elkaar te staan ​​en je houding ontspannen te houden. Reik met je ene hand over je schouder naar het midden van je rug en reik met je andere hand achter je rug. Laat een helper de afstand tussen uw middelvingers meten met een liniaal. Voor elke centimeter staan ​​je middelvingers uit elkaar, scoor -1 punt. Als je flexibel genoeg bent om elkaar te overlappen, scoor je +1 punt voor elke overlappende inch. Als je middelvingers elkaar nauwelijks raken, is je score nul. Het normale bereik van scores voor 70-jarige mannen ligt tussen -8 en -1, terwijl de meeste 70-jarige vrouwen scores hebben tussen -4 en +1. Merk echter op dat voor deze test een normale score niet noodzakelijkerwijs een gezonde score is. Voor mannen is een gezonde score -4 of hoger, terwijl voor vrouwen de beoogde gezonde score -2 of hoger is.

Stap 3

Beoordeel de flexibiliteit van uw onderlichaam door een rechte stoel met zijn rug tegen een muur te plaatsen. Ga op de rand van de stoel zitten met een voet plat op de vloer. Strek je andere been recht naar voren met je hiel op de vloer. Plaats een hand op de andere met uw middelvingers op een lijn. Buig vanuit de heupen en reik naar je tenen. Laat uw helper de afstand tussen uw middelste vingertoppen en uw tenen meten als u ze niet kunt bereiken. Scoor -1 punt voor elke centimeter je middelste vingertop is weg van je tenen. Als je je tenen kunt aanraken, is je score nul; als je voorbij je tenen kunt reiken, scoor +1 punt voor elke inch en 0,5 punten voor halve inch. Op 70-jarige leeftijd is het normale puntbereik voor vrouwen -1 tot +4 en voor mannen is dit -3,5 tot +2,5. U wordt geacht het risico te lopen op verminderde functionele flexibiliteit als uw score -2 of lager is voor vrouwen en -4 of lager voor mannen.

Stap 4

Test je algehele kracht en conditie door pushups te doen. Deze geven niet alleen je arm-, been- en kernsterkte aan, ze kunnen ook helpen voorspellen hoe succesvol je jezelf kunt vangen als je valt, en hoe waarschijnlijk het is dat je in staat zult zijn om weer op te staan. Het nationale gemiddelde voor 60-jarigen is zes pushups voor vrouwen en 17 voor mannen, dus op de leeftijd van 70 wilt u misschien streven naar drie pushups voor vrouwen en acht tot 10 voor mannen. Begin indien nodig door in een hoek van 45 graden tegen een muur of aanrecht te leunen en ga dan naar pushups gedaan met je knieën gebogen en op de vloer rusten voordat je tot volledige pushups werkt.

Tip

  • Loop minstens vijf keer per week 15 tot 30 minuten in een stevig maar comfortabel tempo om je algehele fitnessniveau te verhogen.


Bekijk de video: MOBICEP GAAT DROOG - DOCUMENTAIRE (Januari- 2022).