Info

Honkbal conditionerende oefeningen


Voor sommige mensen is honkbal geen opwindende sport. En soms kan een spel traag zijn. Maar in werkelijkheid kan een honkbalwedstrijd net zo snel veranderen als één worp. Alle spelers op het veld moeten klaar zijn om te rennen, de bal snel te vangen en te gooien zonder zichzelf te verwonden. Om al deze acties uit te voeren, evenals slaan, moeten ze regelmatig conditioneringsoefeningen uitvoeren om in topvorm te blijven.

Spring voor snelheid

Overslaan kan een honkbalspeler helpen om de heupextensie, de flexie van de heup en de conditie van de enkelspier te verbeteren. Het versterkt ook de juiste loopmechaniek, volgens Carl Kochan, Strength and Conditioning Coach voor de San Francisco Giants. Start de oefening door alleen het bovenlichaam te bewegen. Houd ellebogen gebogen tot 90 graden en zwaai heen en weer, armen dicht bij je lichaam. Zodra de mechanica van het bovenlichaam correct is, begint u met de springbeweging door één been omhoog te brengen zodat uw heup en knie in een hoek van 90 graden worden gebogen. Explodeer van de grond en schakel zodat je op je voet landt met de andere knie en heup gebogen. Herhaal de beweging en probeer zoveel mogelijk hoogte en afstand te krijgen.

Kegelboor voor behendigheid

Met Agility kan een honkbalspeler snel en efficiënt van richting veranderen. In het ideale geval moet u behendigheidsboren oefenen met zowel het linker- als het rechterbeen, omdat u nooit weet welk been moet leiden om de honken of het veld te omzeilen. Plaats drie kegels in een driehoek, elk op 5 meter afstand van elkaar. Begin laag met je rechtervoet naar voren en de linkerrug, knieën gebogen en je linkerhand op de grond. Begin met de boor door naar de eerste kegel te sprinten en draai deze snel naar links. Sprint naar de volgende kegel en draai er snel omheen naar rechts en sprint door naar waar je begon.

Partner Ball Drop voor snelheid

Met deze oefening kunnen honkbalspelers werken aan snelheid en reactietijd. Laat uw partner 5 tot 8 meter van u af staan ​​met een honkbal in elke hand. Je partner steekt zijn armen uit naar zijn zijkanten zodat zijn armen evenwijdig zijn aan de vloer. Ga staan ​​met uw lichaam klaar om te bewegen in een atletische houding met uw voeten heup-tot-schouder breed uit elkaar, een voet naar voren de andere naar achteren en uw knieën gebogen. Wanneer je partner een van de ballen laat vallen, moet je hem vangen voordat hij de grond raakt. Je kunt de afstand tussen jou en je partner vergroten en ook na één sprong vangen.

Plank voor kernsterkte en stabiliteit

Slaan en gooien beide dwingen je lichaam in rotatie om kracht te bereiken. Veel mensen geloven dat je moet roteren met meer rotatie. Dit kan echter leiden tot overtraining en moet met voorzichtigheid worden gebruikt. In plaats daarvan kun je een plankoefening uitvoeren om alle spieren van je kern te trainen voor kracht en stabiliteit in alle honkbalbewegingen. Ga in een push-up positie zitten met je handen onder je schouders, lichaam recht en ondersteund op je tenen. Houd je buikspieren strak en houd ze 30 tot 60 seconden vast.