Adviezen

Mobiliteitsoefeningen voor senioren voordat ze sporten

Mobiliteitsoefeningen voor senioren voordat ze sporten


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Het uitvoeren van mobiliteitsoefeningen kan senioren helpen hun evenwicht en beenkracht te behouden of het vermogen om te lopen terug te krijgen nadat ze rolstoelgebonden zijn. Zelfs senioren die dagelijks sporten door te zwemmen of te wandelen, kunnen profiteren van het opwarmen van hun spieren met mobiliteitsoefeningen voordat ze aan een krachtiger training beginnen.

Stoeloefeningen

Begin uw trainingsprogramma zittend in een stoel om te voorkomen dat uw spieren met uw gewicht belasten voordat ze warm worden. Voer 10 schouderverhogingen uit en haal beide schouders op naar je oren, om je schouders en rug lenig te maken. Til een been tegelijk op zodat het evenwijdig is aan de vloer om je dijspieren op te warmen en doe 10 herhalingen voor elk been. Til vervolgens een been op en houd het recht voor je. Houd het recht en til je dij 10 keer van de stoel om je dijspieren op te warmen. Herhaal dit met het andere been.

Staande oefeningen

Ga tegenover een stevige stoel staan. Plaats beide handen op de stoel en duw omhoog om op uw tenen te staan. Laat jezelf weer zakken zodat je voeten plat op de vloer liggen en herhaal de oefening gedurende 10 herhalingen. Dit werkt je kuiten en enkels, waardoor je tijdens het sporten je evenwicht kunt vergroten. Het uitvoeren van een aangepaste squat kan de kracht en flexibiliteit in je benen en heupen vergroten. Ga voor een stoel staan ​​en laat uw lichaam zakken alsof u gaat zitten. Voordat je de stoel aanraakt, span je je buikspieren aan en ga je rechtop staan. Als u nog niet eerder aan het sporten bent, laat dan iemand voor u staan ​​en houd uw handen vast om stabiliteit te bieden en u in staat te stellen in evenwicht te blijven wanneer u opstaat. Je kunt ook grote boeken of kussens op de stoel plaatsen, zodat je maar een paar centimeter hoeft te hurken.

Water oefeningen

Als zwemmen uw voorkeurstraining is, voeg dan mobiliteitsoefeningen in het water toe voordat u aan uw rondjes begint. Loop op zijn plaats door je vast te houden aan de zijkant van het zwembad in het ondiepe gedeelte, en til je knieën zo hoog mogelijk op. Draai je om zodat je rug tegen de zijkant van het zwembad ligt en houd je vast aan een ladderpaal of bevestigde handgreep. Til een been omhoog, houd het recht, laat het dan zakken en til het andere been op. Hierdoor worden de heupen opgewarmd. Het water biedt weerstand terwijl het het drijfvermogen van uw lichaam verhoogt, waardoor letsel wordt voorkomen terwijl u aan uw mobiliteit werkt.

Overwegingen

Terwijl u werkt om uw mobiliteit te vergroten, moet u rekening houden met valgevaren in uw omgeving. Als je een stoel gebruikt voor balans, zorg er dan voor dat het een zware, stevige stoel is. U kunt ook een toonbank, een tafel op barhoogte of een hoge bank gebruiken. Wanneer je klaar bent om naar buiten te lopen voor oefening, kies je een route die vlak is en vrij van obstakels zoals laaghangende boomtakken, waardoor je je evenwicht kunt verliezen en vallen. Loop indien mogelijk altijd samen met een partner, zodat de een hulp kan krijgen als de ander gewond is. Senioren kunnen snel bezwijken aan warmtegerelateerde problemen zoals uitdroging en een zonnesteek, dus drink veel water tijdens het sporten - zelfs tijdens het zwemmen - en probeer op koelere uren van de dag te trainen.

Middelen


Bekijk de video: Thuistraining: functioneel bewegen senioren (Juli- 2022).


Opmerkingen:

 1. Lufian

  Ze hebben het mis. Laten we proberen dit te bespreken.

 2. Sefton

  Geweldig, dit is een grappig bericht

 3. Alon

  What words ... the imaginary

 4. Vikora

  Is ver weg (verward)

 5. Seabrook

  Maak fouten. Ik ben in staat om het te bewijzen. Schrijf me in PM, spreek.Schrijf een bericht