Info

Honkbal scorebord Afkortingen


In honkbal veranderen strategieën afhankelijk van de score, de inning, het aantal outs binnen de inning en de balaanslag tellen op de slagman. Honkbalscoreborden bieden deze basisinformatie - en soms veel meer op hogere spelniveaus - vooral zodat fans op de hoogte kunnen blijven van de spelsituatie. Scoreborden kunnen ook spelers helpen die de situatie tijdelijk uit het oog verliezen, waardoor het niet nodig is om iemand om informatie te vragen. Afkortingen zorgen ervoor dat scoreborden meer informatie binnen een beperkte ruimte kunnen bevatten.

Basis informatie

Jeugd- en recreatieve honkbalvelden bevatten meestal een klein scorebord dat de basisinformatie van het spel levert. De inning wordt meestal weergegeven als 'Teamtotalen voor runs, hits en fouten worden afgekort als respectievelijk' R ',' H 'en' E '. Het aantal outs in een inning wordt weergegeven als "B" staat voor ballen en "S" voor stakingen. Het uniforme nummer van de slagman kan verschijnen onder de letters'AB ', wat staat voor' bat '. De werper kan op dezelfde manier worden geïdentificeerd met een' P '.

Opstellingen

Grotere scoreborden kunnen de opstelling van elk team weergeven, inclusief de positie van elke speler. De posities worden doorgaans op een van twee manieren afgekort: Eerste honk (ofwel 1B of 3), tweede honk (2B of 4), derde honk (3B of 5), shortstop (SS of 6), linker veld (LF of 7) ), middenveld (CF of 8), rechterveld (RF of 9), vanger (C of 2), werper (P of 1) en aangewezen hitter (DH of 10). Een pinch hitter kan worden afgekort als PHPH. Werpers kunnen ook worden geïdentificeerd als een startende werper (SP) of een relief-werper (RP).

Statistieken

Honkbal is een schat aan statistieken, waarvan er veel kunnen worden geflitst op het scorebord tijdens een wedstrijd, met name op professionele balparken. Wanneer een speler bijvoorbeeld aan de slag is, kan het scorebord zijn slaggemiddelde weergeven, afgekort als AVAVAV. Andere typische slagstatistieken en afkortingen zijn onder andere thuisruns (HR), binnengeslagen punten (RBI), gescoorde punten (R) en gestolen honken (SB). Pitching-statistieken die vaak op scoreborden worden gezien, omvatten overwinningen (W), verliezen (L), verdiend run-gemiddelde (ERA), strikeouts (S) en reddingen (SV). Bovendien, wanneer de werper van een thuisploeg een slagman slaat, kan de letter 'K”' worden weergegeven. Als er een close call is tussen een treffer of een fout in een spel, knippert het scorebord meestal een "H" voor een hit of een "EE" voor een fout, nadat de officiële scorer de beslissing heeft genomen.

Andere scores

Sommige scoreborden, vooral op het hoogste niveau, tonen scores van andere wedstrijden die die dag worden gespeeld. De teamnamen worden meestal afgekort volgens de stad of staat. De Detroit Tigers worden bijvoorbeeld 'DET', terwijl de Texas Rangers 'TEX' zijn. Steden met meer dan één team bevatten een of meer letters van de teambijnaam in de afkorting. De New York Yankees worden meestal afgekort als 'NYY', terwijl de Mets 'NYM' worden. De Chicago White Sox worden vertegenwoordigd door 'CWS' of 'CHW' en de Cubs door 'CHC'.