Adviezen

Motivatie om af te vallen en in vorm te komen


Meer dan een derde van de volwassenen in de VS is zwaarlijvig, volgens Centers for Disease Control and Prevention. Afvallen en in vorm komen, zijn tegenwoordig veel voorkomende doelen. Helaas kan het een uitdaging zijn om de motivatie te vinden om deze doelen te bereiken. Als u zich echter inspant en een paar creatieve oplossingen gebruikt, kunt u gemotiveerd raken om veilig en gezond gewicht te verliezen.

Stap 1

Onderzoek uw ultieme doelen voor gewichtsverlies en fitness en zorg ervoor dat deze redelijk en haalbaar zijn. Volgens de American Council on Exercise zijn onrealistische verwachtingen een van de belangrijkste motivatiesaboteurs als het gaat om fitness, dus het is heel belangrijk om jezelf haalbare doelen te geven. Als u een doel hebt gesteld om in zeer korte tijd een extreme hoeveelheid gewicht te verliezen - bijvoorbeeld 20 pond in twee weken - is dat niet realistisch of gezond en kan het uw motivatie vernietigen wanneer u niet in staat bent om het bereiken. Een realistisch doel is een verlies van ongeveer 1 tot 2 pond per week.

Stap 2

Maak een lijst van de dingen die u wilt bereiken als gevolg van gewichtsverlies en verbeterde fitheid. Deze lijst kan net zo individueel zijn als jij en zou alle gebieden van je leven moeten omvatten. Je hebt bijvoorbeeld motieven met een persoonlijk uiterlijk, zoals het willen dragen van een bepaalde jurk voor een speciale gelegenheid of fit zijn voor een schoolreünie. Sociale motieven kunnen fit genoeg zijn om met je kinderen te spelen of regelmatige wandelingen of fietstochten maken met vrienden of familie. Motivators voor persoonlijk vertrouwen kunnen zijn: minder verlegen worden, meer zelfvertrouwen voelen in nauwsluitende kleding en bewonderende looks en opmerkingen aantrekken. Houd deze lijst bij de hand en bekijk deze telkens wanneer u voelt dat uw motivatie wegebt.

Stap 3

Geef jezelf peptalks. Negatief gepraat, zoals: "Ik zal dit gewicht nooit verliezen", zal uw motivatie doen dalen. Wanneer je een negatieve gedachte voelt opkomen, beveelt de American Council on Exercise aan om die gedachtegang te stoppen en te vervangen door een positieve. Geef jezelf bijvoorbeeld krediet voor die oefening na het werk of feliciteer jezelf met het maken van gezonde keuzes bij het ontbijt en de lunch die dag. Het bereiken van doelstellingen voor gewichtsverlies en fitness is een uitdaging en u verdient krediet voor elke positieve stap die u zet. Gemotiveerd blijven is veel gemakkelijker als u zich goed voelt over de inspanningen die u tot nu toe hebt geleverd.

Stap 4

Herdefinieer de manier waarop u naar oefening kijkt: in plaats van het te zien als een karwei dat u haat, maakt u er iets van waar u naar uitkijkt. Dit kan inhouden dat u enkele nieuwe soorten fysieke activiteit aan uw routine toevoegt; als u bijvoorbeeld van wandelen of dansen houdt, maak er dan een regelmatige fitnessactiviteit van. De sportschool is niet de enige plek waar je fit kunt worden en jezelf toestaan ​​deel te nemen aan aantrekkelijke fitnessopties is een goede manier om gemotiveerd te blijven.


Bekijk de video: Afvallen? Met deze 8 tips bleef ik gemotiveerd en verloor ik 30 kilo! (Januari- 2022).