Adviezen

Welke bewegingen doen de quads?


De quadriceps zijn een van de grootste en sterkste spiergroepen in het lichaam. De quadriceps bestaan ​​uit vier spieren en liggen aan de voorkant van de dij die het dijbeen bedekt. Sterke quadriceps kunnen u helpen om dagelijkse en sportieve activiteiten met gemak uit te voeren. Als u de functie van de quadriceps begrijpt, kunt u de beste oefeningen identificeren om de kracht in deze regio te vergroten.

Spieren

De quadriceps bestaan ​​uit vier spieren: de rectus femoris, vastus lateralis, vastus intermedius en vastus medialis. De spieren komen samen net boven de knieschijf en vormen de quadriceps-pees die ze aan de knie hecht. De spieren werken samen met de quadriceps-pees en knieschijfpees - bij de knieschijf - om de knie recht te maken.

Alledaagse bewegingen

Bijna elke actie die u met uw benen doet, omvat de quadriceps. Gebruik ze wanneer u vanuit een zittende positie gaat staan ​​of tijdens het lopen. Je quadriceps helpen je trappen te beklimmen en te hurken om iets op te pakken.

Atletische activiteit

De quadriceps zijn actief tijdens het hardlopen, vooral wanneer u bij het begin van elke stap voorover leunt. Downhill-hardlopen is vooral veeleisend op de quadriceps, daarom kunt u na een downhill-race aanzienlijke pijn ervaren. De quads spelen ook een rol bij elke springbeweging, zoals bij sporten zoals volleybal en basketbal.

Versterking

Squats, lunges en deadlifts trainen het hele onderlichaam, inclusief de quadriceps. Om een ​​squat meer quad-gericht te maken, houd je halters aan de voorkant van je schouders terwijl je je heupen naar achteren duwt en je knieën buigt. Sprinten bouwt ook viervoudige kracht op. De beenverlengingsmachine is bedoeld om de quadriceps uit te oefenen, maar het plaatst een onnatuurlijke belasting aan de voorkant van het been, wat mogelijk kan leiden tot ligament- en peesbelasting in de knie. Doe in plaats daarvan een eenbenige squat, ook wel een pistool squat genoemd. Balans op je rechterbeen met je linkerbeen uitgestrekt voor je. Houd je armen voor je parallel aan de vloer. Buig en duw je heupen naar achteren terwijl je je rechterknie buigt. Ga zo laag mogelijk terwijl je voorkomt dat je linkerbeen de vloer raakt.


Bekijk de video: The astounding athletic power of quadcopters. Raffaello D'Andrea (Januari- 2022).