Adviezen

Hoeveel cardio per dag om buikvet te verliezen?

Hoeveel cardio per dag om buikvet te verliezen?


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Cardiovasculaire oefening is de meest efficiënte manier om calorieën te verbranden - en hoe meer calorieën u verbrandt, hoe sneller vet uit uw hele lichaam verdwijnt, inclusief uw maag. U kunt uw buik echter niet richten op vetverlies, ongeacht hoeveel u traint, omdat spotvermindering niet bestaat. Voor elke cardio-sessie, opwarmen en afkoelen met vijf tot 10 minuten wandelen of andere lichte activiteit. Raadpleeg uw arts voordat u aan een nieuw programma voor gewichtsverlies begint.

Vet verliezen

Het verliezen van totaal lichaamsvet, waardoor je buik verhoudingsgewijs krimpt, begint met het creëren van een calorietekort. Een pond vet bevat ongeveer 3500 calorieën, dus een tekort van 500 calorieën per dag zorgt ervoor dat je elke week ongeveer 1 pond verliest. U kunt dit bereiken door 250 minder calorieën te eten dan normaal - op voorwaarde dat uw gewicht stabiel is op uw huidige dieet - terwijl u ongeveer 250 extra calorieën per dag verbrandt met cardio. Om de calorie-inname te verminderen, probeer suikerhoudende frisdranken en gefrituurde snacks over te slaan en concentreer je op het verkleinen van de maaltijd en het eten van veel caloriearme groenten en fruit.

Matige Cardio

Als u nieuw bent om te oefenen, werkt u tot 60 minuten per dag, vijf dagen per week met matige cardio zoals stevig wandelen, dansen of fietsen met een ontspannen snelheid. Lopend met 3,5 mph, verbrandt een persoon van 160 pond ongeveer 314 calorieën per uur, terwijl dezelfde persoon ongeveer 292 calorieën per uur verbrandt en ongeveer 10 mph fietst. Hoewel de oefening niet overdreven intens moet aanvoelen, moeten je hart en ademhalingssnelheid stijgen. U kunt de cardio-intensiteit testen met behulp van uw stem: op een gematigd niveau moet u gemakkelijk kunnen spreken, maar niet zingen.

Krachtige Cardio

Als je al fit bent, neem dan deel aan krachtige cardio om je trainingstijd in twee te verkorten - je krijgt vergelijkbare resultaten met 30 minuten krachtige training, vijf keer per week, als met een uur matige cardio op dezelfde frequentie. Probeer hardlopen, dat ongeveer 303 calorieën in 30 minuten verbrandt voor een persoon van 160 pond bij 5 mph, of neem een ​​high-impact aerobicsklasse, die ongeveer 267 calorieën in 30 minuten verbrandt voor dezelfde persoon. Andere opties zijn touwtjespringen of racquetball spelen. Tijdens krachtige cardio zou je niet in staat moeten zijn om een ​​volledige zin af te maken zonder te pauzeren voor lucht.

Buikvet weghouden

Zelfs een afgekort cardio-schema kan helpen voorkomen dat diep buikvet, visceraal vet genoemd, terugkeert. Een studie uitgevoerd aan de Universiteit van Alabama in Birmingham in 2009 plaatste deelnemers aan caloriearme diëten; de ene groep voerde ook cardio-oefeningen uit, de andere groep voerde krachttraining uit, zoals gewichtheffen en de derde groep trainde niet. Alle deelnemers verloren gewicht, maar toen onderzoekers een jaar later incheckten, herwonnen niet-sporters wat visceraal vet, terwijl degenen die nog steeds trainden dat niet deden - hoewel ze een deel van het gewicht terugstelden. Deelnemers trainden slechts 40 minuten per dag, tweemaal per week.


Bekijk de video: Cardio voor vetverbranding: hoe vaak en hoe lang? (Juli- 2022).


Opmerkingen:

  1. Ozturk

    Ik denk dat je niet gelijk hebt. Ik ben er zeker van. Ik stel het voor om te bespreken. Schrijf me in PM.

  2. Yale

    Ja ... Waarschijnlijk ... Hoe eenvoudiger, hoe beter ... Het is gewoon heel ingenieus.

  3. Reave

    zeer goed idee en komt op tijdSchrijf een bericht