Adviezen

Hoeveel water moet je drinken voor een gezonde lever?


Elke dag voldoende water drinken is essentieel voor een gezonde lever en zorgt ervoor dat uw hele lichaam optimaal blijft functioneren. Water maakt ongeveer 60 procent uit van uw fysieke samenstelling en is van vitaal belang voor het transport van voedingsstoffen door uw systeem. Het biedt ook vocht voor weefsels in je oren, neus en keel. Als u niet voldoende water drinkt, riskeert u uitdroging. Dit kan u energie besparen en ook leiden tot ernstigere gezondheidsrisico's, waaronder een verminderde leverfunctie.

De lever en water

Naast andere functies werkt uw lever als een filter om mogelijk schadelijke stoffen uit uw lichaam te verwijderen. Uitdroging kan uw lever minder efficiënt maken bij het filteren van gifstoffen zoals alcohol, waardoor u kwetsbaarder wordt voor vergiftiging. U zult zelfs een hogere bloed-alcoholconcentratie hebben als u alcoholische dranken drinkt zonder voldoende water te krijgen. Hoewel er geen specifieke hoeveelheid water is om te drinken voor een gezonde lever, helpt het volgen van normale richtlijnen je lever zijn werk te doen. Volgens het Institute of Medicine zou de gemiddelde man ongeveer 13 kopjes vloeistof per dag moeten drinken, en de gemiddelde vrouw zou ongeveer 9 kopjes moeten drinken.

Over de lever

Je lever is het grootste interne orgaan in je lichaam en voert meer dan 400 taken uit om je lichaam soepel te houden. Het verwijdert of wijzigt chemisch giftige stoffen die u binnenkrijgt, zoals medicijnen en verontreinigende stoffen. Je lever zet voedsel ook om in voedingsstoffen, produceert eiwitten voor bloedstolling en slaat vitamines en mineralen op die je lichaam in de toekomst kan gebruiken. Uw lever bevindt zich in uw buikregio aan de rechterkant van uw maag.

Waterverbruik

Je lever en alle andere organen zijn afhankelijk van water om goed te werken. Elke dag verlies je water door zweet, urine en zelfs ademhalen. U moet water consumeren via dranken en voedsel om deze verloren winkels aan te vullen. De hoeveelheid water die u moet drinken, kan variëren, afhankelijk van uw levensstijl, omgeving en gezondheid. Als je traint, heb je extra hydratatie nodig. Hetzelfde geldt als je in een warm klimaat leeft, als je koorts of diarree hebt of als je borstvoeding geeft. U kunt uw hydratatieniveau meten aan de kleur van uw urine. Het moet helder of lichtgeel zijn; donkere urine duidt op uitdroging.

Je lever gezond houden

Naast drinkwater zijn er een aantal stappen die u kunt nemen om de leverfunctie te bevorderen. Volgens het Vermont Department of Health is het goed voor je lever om een ​​gezond gewicht te behouden en aan lichaamsbeweging te doen. Het beveelt ook aan om het alcoholgebruik te beperken tot één drankje per dag voor vrouwen of twee drankjes per dag voor mannen. Overmatig alcohol kan leiden tot leverkanker en cirrose. Door gevaccineerd te worden voor hepatitis A en B en getest te worden op hepatitis C, kunt u ook uw lever beschermen.

Middelen

  • United States Department of Veteran Affairs: Keeping Your Liver Healthy


Bekijk de video: Eet drie dadels per dag, en je zult versteld staan hoe je lichaam hierop zal reageren! (Januari- 2022).