Adviezen

Welke spier werkt een haltervlieg?

Welke spier werkt een haltervlieg?


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

De haltervlieg is een gewichtstraining die een aantal spieren in het bovenlichaam rekruteert. Houd vanuit een liggende positie op een vlakke bank de halters boven uw borst met uw armen volledig uitgestrekt. Terwijl je een lichte buiging in je elleboog toestaat, open je je armen naar je zijkanten tot ze bijna evenwijdig aan de vloer zijn en knijp je je armen weer samen.

Kist

De spier die het grootste deel van het werk tijdens de haltervlieg afhandelt, is de grote borstspier, de belangrijkste borstspier. De borstspier heeft twee koppen: de claviculaire kop op het bovenste deel van je borst en de grotere borstkop. Het sternale hoofd vindt zijn oorsprong in je borstbeen en verspreidt zich naar elk van je schouders waar het aan de bovenkant van je bovenarmbot steekt.

Schouders

De belangrijkste spier in de schouders is de deltoïde, die drie koppen heeft: de voorste, laterale en achterste koppen. De voorste kop van de deltoïde, lat de voorkant van je schouders, wordt aangeworven tijdens de haltervlieg om de borstspier te helpen bij het samenknijpen van je armen.

Biceps

Wanneer u de dumbbell fly-oefening uitvoert, trekken uw biceps brachii-spieren isometrisch samen om uw ellebogen in een licht gebogen positie te houden. De biceps lopen langs de voorkant van je bovenarm, helemaal vanaf je schouders naar de bovenkant van je onderarmbeen. Ze zijn verantwoordelijk voor het buigen van je ellebogen. Wanneer ze isometrisch samentrekken, houden ze uw ellebooggewricht in een statische positie.

Schuine Haltervlieg

De haltervlieg kan ook worden uitgevoerd met de bank in een schuine positie. Plaats de bank in plaats van plat te liggen zodat deze ongeveer 60 graden kantelt. Je gaat de oefening uitvoeren vanuit een liggende positie in plaats van plat te liggen. Tijdens deze versie van de oefening wordt dezelfde verzameling spieren geworven. Omdat u zich echter in een schuine positie bevindt, wordt een groter percentage werk gedaan door de voorste deltoïde. Bovendien wordt de claviculaire kop van de pectoralis major op je bovenborst de primaire spier in plaats van de borstkop.Opmerkingen:

 1. Ryce

  We verkopen dringend tweedehands R-50, R-65 Rails, Wear Group 1, dragen tot 3 mm, voor het opnieuw besturen op de weg. Geen koevoet!

 2. Vudora

  Ik kreeg het advies van een site met een enorme hoeveelheid informatie over een onderwerp dat u interesseert.

 3. Milford

  Het lijkt erop dat als je het lang probeert, zelfs het meest complexe idee in dergelijke details kan worden onthuld.

 4. Rankin

  Zonder woorden te verspillen.

 5. Hartman

  Er is niets mis met compromissen. Zelfs als al het leven een voortdurend compromis is.

 6. Maonaigh

  Het is opmerkelijk, het is zeer waardevolle informatieSchrijf een bericht