Info

Basisvoetbalvaardigheden voor kinderen


Voetbal is een relatief eenvoudig spel dat zeer eenvoudige uitrusting vereist, waardoor het een geweldige sport is voor kinderen om te spelen. Hoewel het spel misschien eenvoudig is, vereist het veel vaardigheid. Als coach of ouder van een speler kun je je kinderen helpen betere spelers te worden door hen de basis van voetbal te leren, inclusief dribbelen, schieten en verdedigen.

Dribbling

Dribbelen is de meest basale vaardigheid in voetbal, en het eerste dat je kinderen moet leren. Kinderen moeten worden geleerd om de bal met hun veters te druppelen. Ze moeten de bal naar voren duwen, terwijl ze hun tenen naar beneden wijzen, maar ze mogen de bal niet schoppen. Ze moeten de bal voorzichtig voor de niet-dribbelende voet duwen. Om dribbelen te oefenen, schik pylonen op het veld en laat de kinderen rond hen dribbelen.

Passing

Nadat kinderen hebben geleerd om de bal zelf te verplaatsen, moeten ze leren hoe ze naar hun teamgenoten kunnen overgaan. Leer kinderen om de bal te passen met behulp van hun wreef om de bal nauwkeurig naar hun teamgenoten te schoppen. Kinderen moeten ook leren hoe ze een pas kunnen ontvangen, deze met de voet kunnen vangen en de impact absorberen. Om het passen te oefenen, rangschikt u uw kinderen in groepen van twee of meer en laat u ze de bal aan elkaar doorgeven.

Het schieten

Schieten is een van de favoriete onderdelen van het spel voor veel kinderen, maar het kan een van de moeilijkere elementen zijn om jonge spelers ertoe aan te zetten het goed te doen. De meeste kinderen schoppen de bal op natuurlijke wijze met de teen, waardoor de bal onregelmatig vliegt. Leer je spelers de bal te trappen met de veters van de schoen. Ze moeten de bal met de knie erover slaan terwijl ze naar voren leunen.

Verdediging

Jonge kinderen zijn meestal gericht op belediging, maar ze moeten ook leren over verdediging als ze zich willen ontwikkelen tot goed afgeronde spelers. Leer uw spelers om te anticiperen op waar de bal zal zijn en om de open spelers te bewaken, in plaats van eenvoudigweg de bal te volgen. Leer uw kinderen om de bal van de tegenstander te pakken door het pad van de tegenstander te blokkeren en hun voet voor de bal te plaatsen.

Middelen