Adviezen

Spierversterking om uw kniegewricht te stabiliseren

Spierversterking om uw kniegewricht te stabiliseren


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

De knie is omgeven door ligamenten, pezen en spieren die het gewricht stabiliseren. Letsel aan een van deze structuren kan leiden tot een instabiel kniegewricht. Om de stabiliteit te vergroten, moet u de spieren rondom het gewricht versterken, inclusief de spieren van de heupen en dijen. Raadpleeg een arts voordat u met nieuwe oefeningen begint als u een knieblessure of een verdachte heeft gehad.

Quadriceps-instelling

De quadriceps-spier is de spier aan de voorkant van de dij die de heup buigt en de knie verlengt. De quadriceps-pees bevestigt de quads aan de patella of de knieschijf. Het versterken van deze spier verhoogt de stabiliteit van het kniegewricht door extra ondersteuning en demping te bieden tijdens dagelijkse, evenals sportieve, activiteiten. Doe een oefening voor het instellen van een quadriceps om de spier te isoleren door half op de vloer te zitten met je benen uitgestrekt voor je. Rol een kleine handdoek op en plaats deze onder een knie zodat er een lichte buiging in de knie is. De hiel van de voet moet de grond raken. Trek de quadriceps samen terwijl je de achterkant van je knie in de handdoek duwt. Houd drie seconden vast voordat u ontspant. Herhaal 10 keer voor in totaal drie sets.

Squats

Squats stabiliseren het kniegewricht door de ondersteunende dij- en heupspieren te versterken. Voer squats uit door rechtop te staan ​​met voeten ongeveer op heupbreedte uit elkaar en armen gestrekt voor je. Span de buikspieren aan terwijl je langzaam begint te zakken in een squat positie door je billen uit te steken. Vermijd diepe kniebuiging en strek uw knieën tot voorbij uw tenen, omdat dit kniespanning kan veroorzaken. Voer twee tot drie sets van 10 tot 12 herhalingen uit.

Hamstring krullen

Sterke hamstrings stabiliseren het kniegewricht en voorkomen een spieronbalans tussen de quads en hamstrings. Ontwikkel de achterkant van de dijen met hamstring krullen. Doe deze oefening met een theraband voor extra weerstand. Begin door in een stoel te zitten die niet beweegt of tegen een muur staat. Bind een bandje aan een vast voorwerp voor u, zoals een tafelpoot of deurknop die zich op een vlak vlak met uw heupen bevindt. Bind het andere uiteinde van de band om je enkel terwijl je been voor je wordt uitgestrekt. Buig je been naar de grond tegen de weerstand van de band. Houd drie seconden vast voordat u terugkeert om te starten. Herhaal 10 keer voor een totaal van twee tot drie sets.

Voorzichtigheid

Wees voorzichtig bij het gebruik van fitnessapparaten om de spieren rond het kniegewricht te versterken. Bepaalde machines, zoals de beenverlengingsmachine, vergroten de schuifkrachten op de knieschijf. De Huffington Post citeert Dr. Joseph Horrigan, directeur van het Soft Tissue Center bij DISC Sports & Spine Center, en zei dat de machine voor beenverlenging de kracht op de rug van de patella maximaliseert. Dit kan leiden tot kraakbeenschade, omdat de dunste aspecten van het kraakbeen daar worden gevonden.


Bekijk de video: #41 Vijf oefeningen voor MEER KNIE STABILITEIT (Juli- 2022).


Opmerkingen:

 1. Kermode

  Bravo, deze prachtige gedachte zal van pas komen

 2. Vishicage

  Ik kan aanraden om op een site te komen waar veel informatie is over een thema dat je interesseert.

 3. Garin

  De overvloed aan interessante artikelen op uw site verbaast me! Veel succes met de auteur en nieuwe interessante berichten!

 4. Bealohydig

  Registreer u speciaal om deel te nemen aan de discussie.Schrijf een bericht