Adviezen

Spierspanning door gebrek aan oefening

Spierspanning door gebrek aan oefening


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Als u routinematig last heeft van spierpijn en pijn, kan uw zittende levensstijl de schuld zijn. Veel mensen die op een bureau werken, hebben spierspanning. Hoewel stress een rol speelt, is ook gebrek aan lichaamsbeweging de schuldige. Als je merkt dat je last hebt van spierspanning, vooral in je nek en rug, probeer dan inspanning in je dagelijkse schema op te nemen. Je pijnlijke spieren zullen je bedanken.

Spierspanning begrijpen

Spine-Health definieert spierspanning als een aandoening waarbij spieren gedurende een langere periode in een semi-gecontracteerde staat blijven. Deze constante contractie resulteert niet alleen in spanning, maar kan ook spierspasmen en spierpijn veroorzaken. Factoren die bijdragen aan spiercontractie zijn onder meer stress, melkzuuropbouw en letsel. Spierspanning door gebrek aan lichaamsbeweging is een van de belangrijkste oorzaken van rug- en nekpijn.

Aan de slag

Aërobe oefening helpt de bloedstroom efficiënter, waardoor spieren meer toegang hebben tot zuurstofrijk bloed. Wanneer u afziet van uw middag joggen, ontvangen uw spieren lagere niveaus van zuurstof en na verloop van tijd leidt dit zuurstofgebrek tot ophoping van melkzuur. Cardiovasculaire oefeningen, zoals hardlopen, wandelen of fietsen, kunnen allemaal de cardiorespiratoire fitheid verbeteren en de bloedstroom verbeteren. Als rugpijn of spierpijn u belemmert om te oefenen, probeer dan zwemmen, wat zorgt voor een effectieve aerobe training die gemakkelijk is voor de gewrichten.

Rekken

Volgens Millar Sports Chiropractic kunnen je spieren, wanneer je niet voldoende rekt, worden verkort, waardoor pijnlijke knopen ontstaan. Rekken helpt om spieren te verlengen, waardoor de kans op blessures wordt verkleind. Spieren die regelmatig worden gestrekt, profiteren ook van verbeterde oxygenatie, omdat gespannen spieren vaak onvoldoende hoeveelheden zuurstof en andere essentiële voedingsstoffen ontvangen. Plan voor de beste resultaten voor en na elke training. Strekken voordat u traint, helpt de spieren voor te bereiden op de impact van de oefening, terwijl strekken na uw training de spieren ontspant en helpt bij het voorkomen van pijn. Plan vóór je training dynamische rekoefeningen, zoals wandelende lunges of glute bruggen. Tijdens uw afkoeling voert u statische rekoefeningen uit die specifieke spieren individueel trainen.

Voer weerstandsoefeningen uit

Zwakke spieren worden gemakkelijk overwerkt, wat kan leiden tot spierpijn en letsel. Door gewichtstraining toe te voegen aan uw fitnessroutine, profiteert u van verbeterde spiertonus, verbeterd gewichtsbeheer en een verminderd risico op gewrichts- of spierletsel. Bij het starten van een gewichtstrainingsprogramma beveelt MayoClinic.com aan om op te warmen met 10 minuten strekken of stevig wandelen. Kies het juiste gewicht door een gewicht te selecteren dat zwaar genoeg is, je spieren voelen moe na 12 herhalingen en laat een dag rust tussen de gewichtstrainingssessies.